Kripto para madenciliği, bir okul müdürünü işinden etti
Kripto para madenciliği, bir okul müdürünü işinden etti

Kripto para madenciliği yapan okul müdürü görevden alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Garip bir olayda, bir Çin okulunun müdürü, okulun elektrik ve internetini kullanarak kripto para madenciliği yaptığı için görevden alındı.

Kripto para madenciliği, bir okul müdürünü işinden etti

Çin’de bir okulun müdürü işinden kovuldu ve okulun elektrik ve interneti kullanarak madencilik yaptığı için suçlu bulundu. Olaya göre, bir yıldan fazla süredir devam eden madencilik operasyonu, okul için 14.714 yuan (2.120 ABD doları) tutarında büyük bir elektrik faturasına neden oldu. Chenzhou’daki Puman Orta Okulu, geçen yıl piyasa değeri ile ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum madenciliği yapmaya karar verdi.

Madencilik teçhizatı satın almak için 10.000 yuan (1.440 ABD doları) harcadı, sadece makinenin tükettiği güç için ödeme yapamayacağını anladı. Madenciyi okulun yurtlarından birine kaydırdı ve okulun elektrik ve internetini kullanarak madencilik yapmaya başladı. Lei ayrıca yedi tane daha makine ekledi ve bunları okulun elektronik laboratuarına koydu. Madencilik kuleleri tarafından güç tüketimi, bu yılın Temmuz ayında sona eren 12 aylık bir süre için 14.714 yuanın üzerine çıktı.

Olay nasıl ortaya çıktı?

24 saatlik madencilik operasyonunun yarattığı muazzam güç tahliyesi güç kablolarını zorlamaya başladı ve neredeyse yangına neden oldu. Ayrıca, sınıflardaki internet hızı yavaşladı. Okul idaresinden sorumlu öğretmen elektrik faturalarındaki artışa dikkat ettiğinden meseleyi Lei’ye bildirdi. Lei, yüksek faturaları klima kullanımı ya da ısıtıcıların aşırı kullanımı ile ilişkilendirerek konuyu kapattı.

Diğer öğretmenler de gece sınıflarında sürekli gürültüden ve yavaş internetten şikayetçiydi. Ortaya çıkan arama, madencilik makinelerinin keşfine yol açtı. Lei’nin komünist partinin bir uyarısıyla serbest bırakılırken görevden alındığı bildirildi.  Madencilikten kazanılan kârlara partinin yolsuzlukla mücadele kanadını tarafından el konuldu.

Kripto para madenciliği yoluyla pasif bir gelir elde etmek

Çin, Bitmain gibi en önemli madencilik ekipman üreticilerine ev sahipliği yapıyor ve Çinli firmalar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde bulunan hash rate’ın önemli bir bölümünü kontrol ediyor. Ancak, Çin hükumeti, kripto para birimi endüstrisini yoğun bir şekilde kısıtlamaya çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl hükumet kripto para birimi ticaretini yasakladı ve bu yılın başından bu yana yetkililer madencilik faaliyetlerini kısıtlamak ve vatandaşların Çin dışındaki borsalara erişimini engellemek için tedbirler aldılar. Ancak, bu gibi olaylar, kripto para birimi madenciliği yoluyla pasif bir gelirin cazibesinin, gözetim altında tutulan Çinli vatandaşları bile etkilediğini gösteriyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin