featured

Yapay zekâ kripto tokenlarına ne oldu? Tokenlar hâlâ değerli bir yatırım seçeneği mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto AI tokenleri, kripto para birimleri sektöründeki yapay zekâ potansiyeli nedeniyle 2023 yılında bir roller coaster yolculuğuna çıktı. Ancak o zamandan bu yana piyasa dinamikleri değişti ve yapay zekâ tokenlerinin değeri değişti. Bu yazımızda tokenların durumunu son durumunu değerlendireceğiz.

Meme coinlerin popülaritesi

Pepe, Mong ve Turbo gibi meme coinlerin ortaya çıkışı, Crypto AI tokenları da dâhil olmak üzere diğer varlıklardan dikkatleri ve yatırımları uzaklaştırdı. Meme coinler, viral yapıları ve hızlı, önemli fiyat artış potansiyeli nedeniyle büyük ilgi gördü. Bu durum, yatırımcı odağını yapay zekâ sektöründekiler de dâhil olmak üzere diğer projelerden uzaklaştırdı.

token

Kripto para piyasasındaki belirsizlikler

Ayrıca genel kripto para piyasası, Bitcoin’in 25 bin dolar seviyesinin altında işlem görmesiyle birlikte bir donukluk dönemi yaşadı. SEC tarafından BinanceUS ve Coinbase gibi borsalar üzerinde yapılan düzenleyici inceleme, belirsizlik yarattı ve piyasa duyarlılığını azalttı. Bu faktörler Crypto AI varlıkları da dâhil olmak üzere çeşitli kripto para birimi sektörlerinde ilgi ve yatırımın azalmasına katkıda bulundu.

İzlenecek kripto yapay zekâ tokenleri

Bu zorluklara rağmen hâlâ dikkate alınmaya değer bazı yapay zekâ tokenları vardır. İşte 2023’ün ikinci yarısında yakından takip edilmesi gereken en iyi beş yapay zekâ tokenı:

SingularityNET (AGIX): SingularityNET, yapay zekâ hizmetlerinin oluşturulmasını, paylaşılmasını ve bunlardan para kazanılmasını sağlayan merkezi olmayan bir yapay zekâ ağıdır. İş birliğini teşvik etmeyi ve yapay zekâ teknolojilerine erişimi demokratikleştirmeyi amaçlamaktadır.

Fetch.ai (FET): Fetch.ai, çeşitli görevleri otonom olarak gerçekleştirmek için AI ajanlarını dağıtmaya odaklanan AI destekli bir blockchain platformudur. Amaçları, ekonomik faaliyetlerin daha verimli bir şekilde gerçekleşebileceği merkezi olmayan bir dijital dünya yaratmaktır.

Okyanus Protokolü (OCEAN): Ocean Protocol, veri paylaşımı ve para kazanma için merkezi olmayan bir platform sağlayarak yapay zekâ ve diğer uygulamalar için verilerin kilidini açmayı amaçlamaktadır. Bireylerin ve kuruluşların verileri güvenli ve şeffaf bir şekilde paylaşmalarını ve satmalarını sağlar.

Grafik (GRT): The Graph, Ethereum blok zincirindeki verileri indekslemek ve sorgulamak için merkezi olmayan bir protokoldür. GRT tokenı bu hizmetler için ödeme yapmak için kullanılır ve gelecekte değerli bir varlık olma potansiyeline sahiptir.

AiDoge gibi yapay zekâ destekli meme jeneratörleri: Bu tokenlar henüz başlangıç aşamasındadır, ancak meme üretimi piyasasını bozma potansiyeline sahiptir. Tokenlar özel memeler yaratmak için kullanılabileceği gibi meme ticareti yapmak ve toplamak için de kullanılabilir.

token

Sonuç

Bunların mevcut olan birçok yapay zekâ tokeninden yalnızca birkaçı olduğunu unutmamak önemlidir. Gelecek vaat eden başka birçok proje vardır ve yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önemlidir. Kripto para piyasası değişken olabilir, bu nedenle dikkatli olmanız ve portföyünüzü çeşitlendirmeniz her zaman tavsiye edilir.

nulltx


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin