BlackRock

BlackRock’ın Bitcoin ETF uygulamasının kripto para sektörüne etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BlackRock‘ın Bitcoin ETF başvurusu kripto para sektörü için önemli bir gelişme. Yönetim altındaki varlıklarda 9 trilyon doların üzerinde olan dünyanın en büyük varlık yöneticisi olan BlackRock’un kripto para birimi alanına katılımı, dijital varlıklara artan kurumsal ilginin bir işaretidir. Bu yazımızda BlackRock ETF haberinin piyasaya yansımalarını ele alacağız:

SEC’in geçmişteki tereddütlü tepkisi

SEC’ten spot Bitcoin ETF’lerini onaylama konusunda, piyasa manipülasyonu ve birçok kripto para borsasında gözetim eksikliği konusundaki endişeleri gerekçe göstererek tereddütlü yanıtlar geldi. Ancak dünyanın önde gelen varlık yöneticisinin bu başvurusu, kurumsal yatırımcılardan Bitcoin ETF’lerine yönelik güçlü bir talep olduğunu göstererek bu endişelerin giderilmesine yardımcı olabilir.

Blackrock

Piyasa belirsizliklerine rağmen BlackRock’ın hamlesi

Varlık yöneticisinin ETF başvuru haberi, kripto para sektörünün bir dizi zorlukla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. SEC kısa süre önce iki büyük kripto para borsası Coinbase ve BinanceUS’a menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açtı. Bu durum kripto para piyasasında satışlara yol açtı ve Bitcoin geçtiğimiz hafta değerinin önemli bir kısmını kaybetti.

Kurumsal yatırımcılar hâlâ kripto parayla ilgileniyor

Bu zorluklara rağmen şirketin bir Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunması kripto para sektörü için olumlu bir işaret. Kurumsal yatırımcıların, yasal belirsizlik karşısında bile dijital varlıklara hâlâ ilgi duyduğunu gösteriyor. BlackRock’ın ETF’si onaylanırsa kripto para piyasasının meşrulaşmasına ve daha da fazla kurumsal yatırım çekmesine yardımcı olabilir.

Blackrock

Son düşünceler

Genel olarak BlackRock’ın hamlesi kripto para sektörü için olumlu bir gelişme. Kurumsal yatırımcıların, düzenleyici belirsizlik karşısında bile dijital varlıklara hâlâ ilgi duyduğunu gösteriyor. BlackRock’ın ETF’si onaylanırsa kripto para piyasasının meşrulaşmasına ve daha da fazla kurumsal yatırım çekmesine yardımcı olabilir.

nulltx


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin