MoneyGram, Ripple testinden sonra kripto paraların potansiyelini görüyor
Kadınların favori kripto parası Ripple (XRP)

Kadınların favorisi hangi kripto para?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni veriler, kripto para piyasalarında bir zamanlar belirtilen kadar erkek egemenliği olmadığını gösteriyor. Ticaret platformu eToro ve patentli tartışma forumu Mumsnet, 1.000’den fazla kadın katılımcıya yatırım yapma yaklaşımlarıyla ilgili soru sormak için bir anket gerçekleştirdi. Anketin en ilginç sonucu da kadınların favori kripto parasının Bitcoin değil, Ripple (XRP) olması.

Kadınların favori kripto parası Ripple (XRP)

Sonuçlar, ankete katılanların %47’sinin yatırım konusunda önemli ölçüde bilgilenmek için ılımlı olduğunu ve %57’sinin ise kendi yatırım kararlarını kontrol altına almak istediklerini gösteriyor. Kripto yatırımı için birincil motivasyon, uzun vadeli bir zenginlik oluşturmak ve %71’i çocuklarına güzel bir gelecek vermek istediklerini belirtiyor.

Belki de en şaşırtıcı olanı kripto para birimleri hakkında kadınların bilgi düzeyiydi. Yaklaşık %80’i kripto terimini biliyor ve %42’si ya kriptoya yatırım yapıyor ya da gelecekte bu ihtimali değerlendiriyor.

Circle: "Kadınlar kripto para sektöründe yeterince temsil edilmiyor."

Etoro’nun yatırım demografisi, platformdaki kayıtlı kadınların %90’ının kripto varlıklarına yatırım yaptığını gösteriyor. Ayrıca kadınlar tarafından seçilen en büyük kripto varlıklarının sırasıyla Ripple (%56), Bitcoin (%15), Ethereum (%10), Litecoin (%6) ve Stellar (%3) olduğunu ortaya koyuyor.

Kadınların HODLers olma olasılığı daha mı yüksek?

Verilerin öne sürdüğü bir şey de uzun vadeli geleceklerini planlamak için daha fazla çaba harcamayı düşünen kadınların, kripto yatırımlarına devam etmelerinin daha olası olduğu. Günlük ticaret daha çok kumar oynamaya benzediği için, çoğunlukla erkekler tarafından yapıldığını görmek sürpriz değil.

Ayrıca, kadın yatırımcıların beş yıl ya da daha uzun bir süredir kripto varlıklarında ne kadar para tuttuklarını ve erkek yatırımcıların kısa vadeli kazanımlar elde etmek için varlıklarını hangi sıklıkla aldıkları hesaplamak büyüleyici olacak. Aynı sorular farklı ırklar ya da sosyo-ekonomik sınıflar için oluşturulabilir. Bu soruların cevapları, bireysel yatırımcıların önemli demografik grupları arasındaki farklı risk alma davranışları hakkında bazı önemli bilgiler verebilir.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin