Yale Üniversitesi, Paradigm kripto fonuna 400 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi
Yale Üniversitesi, Paradigm kripto fonuna 400 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi

Yale Üniversitesi, Paradigm kripto fonuna 400 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yale Üniversitesi kripto para piyasasının çalkantılı sularına daldı mı? Bu bir Bloomberg raporunda cuma günü atıfta bulunan anonim bir kaynağa göre büyük bir evet. Henüz resmi olarak teyit edilmekle birlikte, Ivy League kurumunun, Coinbase ortak kurucusu Fred Ehrsam tarafından kurulan büyük bir kripto fonuna yatırım yaptığı söyleniyor. Diğer kurucular arasında Sequoia Capital’in eski ortağı Matt Huang ve daha önce Pantera Capital’de çalışan Charles Noyes bulunuyor.

Rapor şunu ileri sürüyor: Dünya çapında eğitim kurumları arasında ikinci en büyük bağışlara sahip olan Yale, (2016’da 25,4 milyar dolar değerinde, Vikipedi), son birkaç ayda Paradigm’in 400 milyon dolar kazanmasına yardımcı olan yatırımcılar arasında yer alıyor.

Wall Street Journal’ın bildirdiği gibi, Huang, Sequoia’yı Haziran ayında yeni fonu kurmada Ersham’a katılmaya bıraktı. Sequoia da bu makaleye göre Paradigm’ya yatırım yaptı.

Noyes’in haziran ayında Bloomberg’e verdiği demece göre Paradigm, erken aşamada kripto para, Blockchain ve borsa projelerine yatırım yapmayı hedefliyor.

Yale Üniversitesi yorum yapmıyor

Bugünkü raporda, Yale’in fondaki yatırımının ölçeğinin bilinmediği ve üniversitenin yorum için temasa geçildiğinde yanıt vermediği belirtildi.

Yale bağışı 1718 yılında kurucusu Elihu Yale tarafından bağışlanan 562 poundluk bir başlangıç fonundan devasa bir değerleme değerine ulaştı. Harvard Üniversitesi, şu anda dünyadaki en değerli varlığa sahip.

Çevrimiçi bilgi kaynağının söylediğine göre, daha fazla alışılmamış yatırım arayışında bulunmaya çalışan bir üne sahip olan Yale’in bağışları, 80’lerin ortalarından beri yıllık% 12,6’lık bir geri dönüş getiriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin