yale üniversitesi çalışması
Yale Üniversitesi Araştırması: "Her yatırım portföyü Bitcoin içermeli"

Yale Üniversitesi Araştırması: “Her yatırım portföyü Bitcoin içermeli.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yale Üniversitesi ekonomi profesörü tarafından yayınlanan yeni bir araştırma makalesi, yatırım portföylerinde en az yüzde 6 oranında Bitcoin bulunmasını öneriyor.

Yale Üniversitesi çalışmasına göre yatırım portföylerine neden Bitcoin eklenmeli?

Profesör Aleh Tsyvinski’ye göre, Bitcoin, kripto para piyasasındaki durumuna bakılmaksızın, portföylere konulması gereken bir finansal varlık. Bir portföyün en uygun şekilde yapılandırılması için, ekonomist, yatırım portföyünün en az yüzde 6’sının Bitcoin’inden oluşması gerektiğini savunuyor.

Tsyvinski, Dünyanın en popüler kripto parası hakkında karamsar olanlar ve risk duyarlılığı yüksek olanlar için ise yüzde 4 oranında bir tutar olmasının uygun olabileceğini dile getiriyor.

Her halükârda, risk düzeyi ne olursa olsun, “Bitcoin sadece çeşitlendirme amaçları için portföyünüzün en az yüzde 1’ini oluşturmalıdır.” görüşü piyasada da hakim bir görüş olarak biliniyor.

Yapılan araştırmanın, başka bir ekonomistin gözlemleri ile de aynı doğrultuda olduğu görülüyor. Arizona State Üniversitesi’nden Profesör Dragan Boscovic de kripto para birimleri konusuna değinerek şunları kaydetti:

Kurumsal yatırımcılar bu yeni varlığı değerli bir yatırım fırsatı olarak kabul ediyorlar. Bu bireysel yatırımcıları teşvik edecek bir gelişme. Ayrıca kripto paraların kurumsal açıdan gelişimleri tüketicileri ve mağazaları kripto para ile işlem yapmaya teşvik eder.

bitcoin like a gold ile ilgili görsel sonucu

Bitcoin geleneksel hisse senetlerinden daha mı iyi?

Kripto paraların riskleri ve getirileri başlıklı çalışma, geleneksel hisse senetleri ve tahvillere kıyasla kripto paranın çok olumlu bir özelliğini daha ortaya koyuyor. Sharpe oranını kullanan Tsyvinski, dijital para birimlerinin artan volatilitesine rağmen geri dönüş potansiyelinin daha yüksek olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte, profesörün çalışmasının sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) incelemesi ile sınırlı olması başka bir dikkat çekici konu olarak duruyor.

Tsivinsky ve meslektaşının gözlemi, Mayıs ayı öncesi Bitcoin için başarısız bir deney ve “moda olana meraklı insan davranışının bir başka örneği” olduğunu söyleyen bir başka ünlü iktisatçı – Nobel Ödülü Sahibi Robert Shiller‘le doğrudan çelişiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin