Araştırmada Bitcoin’e yatırım yapmanın en güvenilir yolları araştırıldı
Araştırmada Bitcoin’e yatırım yapmanın en güvenilir yolları araştırıldı

Yale ekonomistleri Bitcoin’e yatırım yapmak için en iyi zamanı buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital para birimlerinin oynaklığı, yatırımcılar için hem bir fırsat hem de bir tehdittir. Fiyat dalgalanmaları bazen çok fazla olabilir. Örneğin Bitcoin, 19.000 dolar seviyesindeyken, birkaç ay içinde 6.500 dolar seviyelerine kadar düştü. Birkaç insanı zenginleştirmeye yardım ederken, diğer tarafta çok fazla spekülatif yatırımcı çeken riskli ve düzensiz bir varlık sınıfı yarattı. Ancak, iki Yale ekonomisti, Bitcoin’e yatırım yapmak için doğru zamanı belirleyen bir yöntem geliştirdi.

Araştırmada Bitcoin’e yatırım yapmanın en güvenilir yolları araştırıldı

Yeni araştırma ile Bitcoin tarihsel fiyat analizine dayalı bir para birimi kabul edip yatırım yapmadan önce içine bakmak gerekiyor. Ekonomi profesörü Aleh Tsyvinski ve ekonomi doktora adayı Yukun Liu tarafından hazırlanan çalışmada, kripto para kazanımları için potansiyel verileri formüle etmenin yolları araştırıldı. Ayrıca, 2012 ve 2015 arasında Ripple ve Ethereum verileri toplanırken, Bitcoin’in verileri 2011’den itibaren toplanmıştır.

Bu faktörler Bitcoin fiyat artış ve düşüşünü gösterebilir

Göz önünde bulundurulması gereken ilk faktör, momentum etkisidir. Bir CNBC röportajında, Tsyvinski, Bitcoin’in fiyatının bir haftadan fazla bir süre içinde keskin bir şekilde artması durumunda, artışın bir hafta daha sürdüreceğini şu şekilde açıkladı:

Momentum aslında basit bir şey. Eğer fiyatlar yükselirse, domino etkisiyle bir süre yükselmeye devam ederler ya da fiyatlar düşerse yine aynı şekilde bir süre daha düşmeye devam edebilir.

Momentum göstergesi geleneksel varlık sınıflarında da uygulanabilir (farklı parametrelerle birlikte), ancak kısa vadeli işlemler söz konusu olduğunda dijital para birimleri için hala geçerli değil. Her iki araştırmacı da, Bitcoin kazanımlarını en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolunun, fiyatın bir hafta içinde yüzde 20 oranında artması durumunda, yedi gün içinde elinizdeki varlıkların satılmasıdır. Bu stratejiyi benimseyen bir yatırımcı yüzde 11’lik bir getiri elde edebilir. Bu etki Bitcoin veya Ripple ile daha güçlü ilişki içindedir.

Yatırımcının dikkatli olması gerekiyor

Dikkate alınması gereken ikinci faktör ise “yatırımcı dikkat etkisi.” Belirli bir kripto paranın, internet arama eğilimlerinin ve piyasa haberleri, fiyat hareketlerini çok anlamlı bir şekilde tahmin etmede yardımcı olabilir. Bu durum raporda şu şekilde açıklanmış:

Google arama artış istatistikleri, anlamlı bir şekilde 1 haftalık veya 2 haftalık fiyat artışı veya düşüşleri öngörüyor.

Bu, daha fazla Google aramalarının fiyatlarda artışı tetikleyeceği anlamına gelir ve uzun süre hold yapmak isteyenler için bir kazanç olabilir. Ripple için, Google aramaları 1 haftalık geri dönüşleri öngörürken, Ethereum için 1 haftalık, 3 haftalık ve hatta 6 haftalık fiyatlanmayı öngörülebilir hale geldi.

Blokt.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin