Uzmanlar, Ethereum ETF onayının Spot Bitcoin ETF’den daha önce gelmesini bekliyorlar
Uzmanlar, Ethereum ETF onayının Spot Bitcoin ETF’den daha önce gelmesini bekliyorlar

Yakında bir Bitcoin ETF’si SEC’ten onay alacak mı? VanEck yetkilisi açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gabor Gurbacs, piyasaya sürülecek olan ilk Bitcoin ETF’si konusunda yorumda bulundu ve bunu satın alanın birkaç milyar dolar çekeceğini belirtiyor.

“ETF’ler, Bitcoin endüstrisine gelen kurumsal doları arttıracak.”

VanEck dijital varlıklar stratejisi direktörü Gurbacs, CNBC’nin Crypto Trader programında başarılı bir Bitcoin ETF’sinin olası sonuçlarını açıklarken yükseliş tahminini paylaştı. O, yatırımcıların korunmasını en üst düzeye çıkarmak ve karşı taraf risklerini en aza indirgemek adına ETF’lerin daha iyi olacağını ve Bitcoin endüstrisine menkul kıymetler yoluyla gelen kurumsal doları arttıracağını da ekliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) yatırımcı korumasını gerekçe göstererek 9 Bitcoin ETF başvurusunu reddetti. Sadece VanEck-SolidX ikilisi tarafından sunulan ETF başvurusunun incelenmesini sağladı ve bu ETF kararı 2019’un Mart ayına kadar açıklanacak.

“Bir altın ETF’si, VanEck’teki yaklaşan Bitcoin ETF’si ile aynı güvenlik özelliklerine sahip.”

Piyasa gözlemcileri, ABD düzenleyicileri ile uzun süreli mesleki ilişkileri sahip deneyimli bir yatırım yönetimi şirketi olan VanEck’in SEC’in tüm endişelerini dikkate aldığını düşünüyor. Spekülatörler, yatırımcıların tam sigortalı fiziksel Bitcoin sözleşmelerine yatırım yapma fırsatlarından yararlanarak, piyasa hacmini tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyacaklarına inanmaya itti.

Gurbacs, Bitcoin finansal araçlarının etrafındaki yeni güvenliğin konvansiyonel ETF’lerle daha çok uyumlu olacağını söyledi. Örneğin bir altın ETF’si, VanEck’teki yaklaşan Bitcoin ETF’si ile aynı güvenlik özelliklerine sahip. SEC’in zaten altın ETF’sini onayladığı göz önüne alındığında aynısı ikincisi için de geçerli olabilir. Gurbacs,  konuya yönelik şunları söylüyor:

Altın ETF’lerimiz zaten birkaç milyar dolar aralığında. Ayrıca 10 milyar dolarlık altın ETF’leri de var. Bitcoin ETF’sinin birkaç milyar dolar aralığında olması durumunda şaşırmam.

SEC, Bitcoin ETF’lerini piyasasının manipülasyonu nedeniyle reddetti

Bitcoin spot piyasasının manipülasyonu, SEC’in Bitcoin ETF’sini reddetmesinin ardındaki en önemli sebeplerden biri oldu. Gurbacs, şu anda her piyasada -birkaç gün önceki JPMorgan trader’ının yedi yıldır emtia ve değerli metal piyasalarını manipüle ettiği haberine dikkat çekerek- bir miktar manipülasyon görüldüğünü açıkladı. Dahası VanEck stratejisti SEC’in spot piyasaları düzenleme konusunda hiçbir yetkisi olmadığını açıkladı.

Ayrıca Gurbacs, manipülasyonu azaltacak standart piyasa araçları ile birleştirilen değişmez fiyatlandırma kaynakları ile başlayarak kurumsal düzeyde güvenlik önlemleri aldıklarını açıkladı. Gurbacs konuya yönelik şunları söylüyor:

Piyasa manipülasyonu varsa bir endişe var. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık.

Gözlemciler, SEC ile uzun süreli mesleki ilişkilere sahip deneyimli bir yatırım yönetimi şirketi olan VanEck’in ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin sunduğu tüm endişeleri dikkate aldığını düşünüyor. Bu nedenle ETF’nin düzenleme sürecinden geçmesi bekleniyor ve bu da gelecek yıl 1 Mart’ta bir lansmana yol açacak.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin