Kripto para piyasası 2017 sonlarında yaşadığı kazanımları tekrar yaşayabilir
Kripto para piyasası 2017 sonlarında yaşadığı kazanımları tekrar yaşayabilir

Kripto para piyasası “fiyat patlamasının” eşiğinde: Ancak uzmanlara göre bunu Bitcoin tetiklemeyecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kasım 2017’de, Bitcoin fiyatı altı ay boyunca 10 kat artacak olan dikkate değer bir fiyat artışının ortasındaydı. Aralık ayı ortasına gelindiğinde, bir Bitcoin 20.000 dolara yakındı. Ancak bu uzun sürmedi ve lider kripto para ile birlikte piyasa da dik düşüşe geçti. Şimdi ise kripto para piyasası eski günlerine dönmek için Bitcoin ya da başka bir kripto parada bir kıvılcım arıyor.

Kripto para piyasası 2017 sonlarında yaşadığı kazanımları tekrar yaşayabilir

Bir yıl sonra, Bitcoin zirve değerinin yaklaşık üçte biri civarında işlem görüyor. Ancak bazı kripto para birimi analistleri, piyasanın 2017 sonlarında yaşadığı kazanımları yansıtmanın eşiğine gelebileceğine inanıyor. Tek uyarı, bu durumun bu sefer Bitcoin olmayacağı yönünde. 2014 yılında Bitcoin’i kabul eden ilk yerlerden biri haline gelen online perakende devi Overstock’un CEO’su Patrick Byrne, kripto para biriminin hangisi olduğunu belirtmeden kitlesel olarak benimsenmesini beklediğini söyledi.

YouTube kanalında Bitcoin tutkunu Naomi Brockwell’le konuşan Patrick Byrne, geleneksel finansal sisteme son derece şüpheci bakıyor. Bitcoin’in dünya çapında bir para birimi haline geleceğini ve Venezuela gibi son yıllarda önemli bir finansal kargaşa yaşayan ülkelerde kripto paraların önemli olduğunu vurguluyor. Patrick Byrne konuya yönelik şunları söylüyor:

İnsanlar finansal sistemlerinin çökmesi ile kripto paralara yöneliyor. Bitcoin kendi hız problemini çözmüş olsun ya da olmasın, ya da başka bir kripto para birimi olsun, sadece bunu zaman anlatacak.

Piyasa analistleri: “Bitcoin önümüzdeki yıl istikrarlı bir şekilde artacak.”

Bitcoin, tarihinin en istikrarlı döneminden yararlandı ve bazı eleştirmenlerin ileri sürdüğü volatilite lider kripto para için en düşük seviyelerde. Piyasa analistleri arasındaki genel fikir birliği, kısa vadede bu eğilimin devam edeceği ve fiyatların her iki yönde de eğilim gösterebileceği.

Kasım ayındaki Finder Kripto Para Tahminleri Anketi için 10 analist tarafından yapılan Bitcoin fiyat tahminleri, önümüzdeki aylarda belirsiz olmaya devam etse de, dünyanın önde gelen dijital para biriminin önümüzdeki yıl istikrarlı bir şekilde artacağını gösteriyor. Finder.com CEO’su Jon Ostler, verdiği bir demeçte şunları söylüyor:

Bazı panelistlerimiz dış güçlerin piyasayı önümüzdeki ay ve özellikle de Bitcoin için büyük ölçüde değiştirebileceğine inanıyorlar. SEC’in Bitcoin ETF onayı, ICE’nin Bakkt Borsası, kripto paraların menkul kıymet olup olmadığı konusunda ne olacağını tam olarak tahmin etmek zor.

Kripto boğa piyasası: İşte nasıl etkili olabilir?

Eğer boğa koşusunu Bitcoin başlatmayacaksa hangi kripto para başlatacak?

Uzun vadede baktığımızda Bay Ostler, Bitcoin’in 2019 yılı sonunda ortalama 16.732 dolarlık bir değer göreceğini belirtiyor ve bir sonraki yıl boyunca istikrarlı bir şekilde büyümesini bekliyor. Kripto para trader’ı Craig Cobb, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin çok istikrarlı ve 6.800 dolar ile 6.100 dolar arasında bir aralıkta, bu aralığı kırıncaya kadar hiçbir şeyin değişmeyeceğini önermek zor.

Eğer boğa koşusunu Bitcoin başlatmayacaksa hangi kripto para başlatacak? Dünyanın en popüler Bitcoin cüzdanı Blockchain tarafından bu konuda bir ipucu verildi. Salı günü, şirket, ana ödeme şekli olarak kullanımını teşvik etmek adına büyük bir airdrop’un bir parçası olarak Stellar kripto parasında 125 milyon dolar (96 milyon pound) dağıtacğını açıkladı.

Stellar Lumens (XLM), Coinbase ile 1 dolara göz kırpıyor

Stellar ya da Ethereum, bir sonraki boğa piyasasının tetikleyicisi olabilir mi?

Stellar şu anda toplam değeri açısından ilk beş kripto para birimi arasında bile yok. Ancak destekçisi fazla olan bir kripto para birimi. Blockchain CEO’su Peter Smith, konuya yönelik şunları söylüyor:

Stellar’ın tokeni XLM, milyonlarca insan bir kerede kullansa bile, hızlı, düşük maliyetli, dünya çapında işlemlere olanak tanır.

Bazı uzmanlar, önümüzdeki aylarda büyük kazançlar görebilecek bir diğer kripto para biriminin, Bitcoin’in en yakın rakibi olan Ethereum olduğunu söylüyor. Thomas Crown Sanat’ta teknoloji uzmanı olan Ian McLeod, dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin “anıtsal, tanımlayıcı bir küresel koparmanın” eşiğinde olabileceğini iddia ediyor.

Şu sıralar Ethereum 200 dolar seviyesinin üstünde işlem görüyor. Ocak ayında 1.350 dolardan yüksekti. Bay McLeod, 2018 yılı sonuna kadar Ethereum’un 500 dolara kadar yükselebileceğini ve 2019 ve sonrasında fiyatının “patlayacağını” iddia ediyor. Ayrıca McLeod, Bitcoin’in, kripto para birimi pazar payının yüzde 50’sini beş yıl içinde en yakın rakibi olan Ethereum’a vermesini bekliyor.

İndependent

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin