Finansal kriz kapıda: Peki Bitcoin ve kripto paralar nasıl karşılık bulacak?
Finansal kriz kapıda: Peki Bitcoin ve kripto paralar nasıl karşılık bulacak?

Y kuşağı Bitcoin ile ilgileniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Y kuşağı yatırım konusunda kendi düşüncelerine sahip ve büyük bir kısmı hala Bitcoin ile ilgileniyor. Yeni bir araştırmaya göre, çoğu geleneksel konvansiyonel yatırımlara maruz kalan bu gençler, kripto paralarla giderek daha fazla ilgileniyorlar.

Y kuşağı kripto paraları seviyor

Son zamanlarda ankete katılanların yaklaşık yüzde 25’i, on yıl önce doğmuş olan kripto parayı kullandıklarını veya tuttuklarını söyledi. Ayrıca Y kuşağının yüzde 30’u ise kripto paraları daha fazla araştırmak istediklerini söyledi. Edelman’daki Finansal Hizmetler Küresel Başkanı Deidre Campbell, konuya yönelik şunları söylüyor:

Herkes bana kripto parayı daha önce almayı istediklerini söylüyor.

Y kuşağının bu alternatif para birimlerini sevmesi ironik görülüyor. Çünkü 2017’den sonra, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 55 düştü.  Insider’a göre, Ethereum ve Litecoin gibi diğer paralar ise piyasaya göre daha fazla düştü.

Y kuşağı üzerindeki kripto araştırması, çarpıcı veriler ortaya koydu.

Y kuşağı sıra dışı yatırımcılardan oluşuyor

BitMex CEO’su Arthur Hayes geçtiğimiz günlerde ayı piyasasının bir yıl daha devam edeceğini söyledi. Yine de, bu kuşak ebeveynlerinin kullandıkları pek çok finansal kurum ve stratejiye kuşkuyla yaklaşıyor. İki yıl önce, bir Facebook araştırması, Y kuşağının sadece yüzde 8’inin finans kurumlarına güvendiğini tespit etti.

Edelman, raporda birçok kişinin kendi mali planlarını yaptığına ve “mali bağımsızlık” elde ettiğine dikkat çekti. Edelman araştırmasında, zengin Y kuşağını, bireysel ve müşterek gelirde 100.000 dolar ya da yatırım yapılabilir 50.000 dolarlık yatırım yapan 24 ila 38 yaş arasındakiler olarak tanımlıyor.

Nypost

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin