Kripto piyasası
Kripto piyasası 137 milyar dolarda durağan kalıyor... İşte son rakamlar

Kripto varlıkların değeri nedir? Kripto para yatırımı yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yatırım için kripto paraları değerlendirirken dikkat edilecek noktaları uzman görüşleri kapsamında sizler için derledik. İşte kripto para yatırımı yapmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiği…

Kripto varlıkların değeri nedir?

Herkesin kripto varlıkların değer taşıdığını anladığı bir zamandayız. Ancak çoğu insanın cevap veremediği şey, her bir kripto paranın sahip olması gereken değer. Her ne kadar bu soruya en iyi cevap “ne için ödeme yapmak isterseniz o” olsa da, piyasa tam olarak bu şekilde çalışmıyor, en azından pazarların geçmişte bize gösterdiği şey bu. Bu soru, tahvil veya hisse senetleri gibi geleneksel yatırım varlıkları ile ilgili olarak sorduğunda, bu yeni kripto para endüstrisinde eksik olan ve henüz ortaya çıkmayacak olan değeri belirlemek için yüzlerce yıllık analitik yöntemler kullanılabilir. Dolayısıyla, mevcut olan ve kripto paralar üzerinde bir etkiye sahip olan faktörlere bakılmalı.

İnsanlar, uçucu olduğu için Bitcoin’e yatırım yaparlar ve eğer kişi haklı çıkarsa para kazanma fırsatı oluşturur. Ayrıca, piyasalarda mevcut olan diğer kripto varlıklarına etkisi olan sistematik riske karşı bir koruma sağlar. 

Kripto para yatırımı yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Bir yatırım yapmadan önce değerlendirmesi gereken faktörler şunlardır:

  • Piyasa değeri: Bu, yatırım yapmadan önce kripto meraklıları tarafından en çok kullanılan metrik. Piyasa değeri, dolaşımdaki kripto para ve kripto paraların fiyatıdır. Bu, Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi bir hard fork olduğunda düz kalsa da, bunlar günler ve olayların üzerindedir.
  • Madencilik maliyet analizi: Bu, kripto para birimi endüstrisine özgü olan ve kripto para birimlerinin fiyatları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olan bir faktör. Piyasada çeşitli madencilik maliyet analizleri var ve bir tanesini yatırım yapmadan önce dikkate almalısınız.
  • Github etkinliği: Proje etkinse ve düzenli olarak Github güncellemeleri gönderirse, ağın aktif olduğu ve sürekli olarak ilerlediği anlamına gelir.
  • Ağın veya kalabalığın gücü: Eğer kripto para/token topluluğu aktifse ve Twitter’a katkıda bulunanlar varsa sosyal bir dünyaya dahil olan bu proje kesinlikle bir talep ve değere sahip olacaktır.

Yukarıdaki faktörleri açıklayan bir video:

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin