Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?
Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?

XTZ üç ayda yüzde 150 arttı: Tezos balon mu, yoksa gerçek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tezos (XTZ) fiyatı 2020’nin başından bu yana %100’den fazla yükseldi. En iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri olan XTZ’nin piyasa değeri de 1,9 milyar dolara ulaştı ve ilk 10 proje arasına girmeyi başardı.

Bazı kripto para birimlerinin kötü şöhretli geçmişi göz önüne alındığında, insanlar Tezos’un bir balon mu yoksa gerçekten ilgi gören bir kripto para olup olmadığı konusunda ikileme düştüler. Ünlü kripto para yorumcusu Alex Saunders konuyla ilgili yorum yaptı.

Tezos ilk 10 da mı? Gerçekçi olalım, Tezos’un ne kadar uygulaması, geliştiricisi, topluluğu ve ağ etkisi var? Forklar olduğunu duydum çünkü insanlar mutlu değil. % 80 token mevcut arz miktarını düşürüyor. Coşku sona erdiğinde bu zorlaşacak. Yanlış mıyım?

Tezos nedir?

“Kendi kendini değiştiren bir Blockchain” olarak nitelendirilen Tezos, likit proof-of-stake konsensüs algoritmasına dayanan bir Blockchain protokolü. Tarafların önceden belirlenmiş koşullara göre etkileşime girebileceği akıllı sözleşmelerin oluşturulmasına izin veriyor.

Tezos, Proof-of-Work (PoW) Blockchain’lerin yaptığı gibi bir çataldan geçemez. Blockchain’in bir güncellemeden geçmesi için “fırıncı” olarak nitelendirilen coin sahiplerinin çoğunun bu konuda anlaşması gerekiyor.

Tezos şu ana kadar sistem genelinde “Athens” ve “Babylon” adlı iki ağ güncellemesinden geçti.

Zararlı güncellemelere açık bir platform gibi görünüyor ancak değil

Peki fırıncılar, zararlı güncellemeleri çalıştırmak için neden ağ güncellemelerinden faydalanmıyor? Cevabı basit: Fırıncılar projeye mali bir kaynak ayırdıkları için kötü niyetli bir sürece oy vermek istemez. Zira bu durumda kendilerine zarar vermiş olurlar.

Dynamic Ledger Solutions’ın kurucu ortağı ve CTO’su Arthur Breitman, bu konuda şunları söyledi:

Fırıncıları zararlı bir teklif için oy kullanmaya ikna etmek oldukça zor. İlk olarak, fırıncılar kişisel olarak bağlanıyor. İkincisi, oylama eşiği %80.

Başka bir deyişle, Tezos’un, yöneten topluluğun lehine olmayan sistem çapında bir güncellemeden geçmesi oldukça zor. Çünkü buna karar verenler o topluluğun üyeleri.

Tezos (XTZ) fiyatı artıyor

XTZ’nin performansı son 12 ay boyunca oldukça etkileyici bir seyir izledi ve piyasa değeri listesinde 10 numaraya yerleşti. Bu haberin yazıldığı anda Tezos 1,9 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve yaklaşık 2,8 dolardan işlem görüyor.

Bu, son üç ayda %150’den fazla bir artışa işaret ediyor ve XTZ’yi en güçlü kripto para birimlerinden biri haline getiriyor.

cryptopotato

11 Şubat Bitcoin analizi: Dünkü düşüş boğa piyasasının sonu mu demek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin