Bu davalar nedeniyle XRP’nin durumu ne olacak?
Bu davalar nedeniyle XRP’nin durumu ne olacak?

Ripple (XRP) bir dava ile daha karşı karşıya: XRP’nin durumu ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple Labs Inc., Brad Garlinghouse ve XRP II LLC’ye karşı bir dava davası açıldı. Davada, Ripple’ın California yasalarına göre bir menkul kıymet olduğunu iddia ediliyor. Peki XRP’nin durumu ne olacak?

Ripple (XRP) bir menkul kıymet mi?

Davacı Vladi Zakinov tarafından açılan davada, XRP tokeninin “token” olarak adlandırılmasına rağmen aslında XRP’nin halka açık bir şekilde satılması ve XRP’nin satışından elde edilen parayı finansman için kullanması nedeniyle bir menkul kıymet olduğunu belirtiliyor. Bu, şikayete göre XRP bir menkul kıymet niteliğinde. Şikayette, yatırımcıların önemli bir risk altında olduğu ve davacıların Ripple ve XRP’nin başarısını kontrol etmek için etkin bir şekilde güçsüz oldukları belirtiliyor. Ayrıca davada, Ripple’ın faaliyetlerini finanse etmek ve ağı teşvik etmek için XRP’yi kullandığı iddia ediliyor. Davacı Vladi Zakinov, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu, Ripple’ın Ripple protokolünü ve ağını geliştirmek ve tanıtmak için olağanüstü yetenekli bir ekibinin olmasına izin veriyor. XRP’nin satışı, şirket için başka bir gelir kaynağını oluşturuyor.

“Ripple, hiç bitmeyen ICO olarak XRP’yi satmayı planlıyor.”

Bu bir ay içinde Ripple’a karşı açılan ikinci dava. İlk dava Ryan Coffey isimli bir kişi tarafından açıldı. Ryan Coffey, XRP’ye yatırım yaptıktan sonra zarar etmesini nedeniyle Ripple ve XRP’yi dava etti. Ryan Coffey XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

Davada, XRP’nin değerinin, yatırımcıların çabalarından kaynaklandığı da belirtiliyor. Vladi Zakinov, Ripple Labs’ın “XRP’nin nasıl yaratılacağına, sürdürüleceğine ve artırılacağına odaklandığını” söylüyor. Aynı zamanda davada, Ripple’ın 80 milyar XRP’ye sahip olduğu ve “hiç bitmeyen ICO” olarak XRP’yi satmayı planladığı ortaya koyuluyor. Ayrıca davada, Ripple’ın merkezden uzak olmadığı iddia ediliyor.

Bu davalar nedeniyle XRP’nin durumu ne olacak?

Davada Ripple Inc.’in, menkul kıymet rolünü göz ardı ederek, XRP’nin değerini kontrol altına aldığı ve bu şekilde agresif pazarlama yoluyla talep yaratmaya çalıştığı iddia ediliyor. Davada belirtilen agresif pazarlama planı, Ripple’ın web sitesindeki “XRP nasıl satın alınır” bölümüdür. Davada alıntılanan diğer nedenler arasında, Brad Garlinghouse’un XRP ve Ripple’ın XRP Ledger’ını kullanan ürünlerden bahsettiği çeşitli röportajlardaki ifadeler de yer alıyor. Davada bu sözler, XRP’nin pazarlanması ve artırılması için çabalar olarak nitelendiriliyor.

Dava, bir sınıfı temsilen açıldığı için davacı, 1 Ocak 2013’ten itibaren tüm California vatandaşlarını temsil ediyor. Davacı, dava kapsamında tazminat talep etmekle birlikte zararlarının karşılanmasını istiyor. Ayrıca davacı, XRP’nin California Şirketler Yasası’na tabi olmasını da talep ediyor. Bu dava Amerika Birleşik Devletleri’nde Ripple’ın bir menkul kıymet olup olmadığı konusunda devam eden tartışmaların olduğu bir zamana denk geliyor. Kripto para sektörü endişeyle bu iki davanın nasıl sonuçlanacağını ve XRP’yi nasıl etkileyeceğini düşünüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin