xrp

XRP, geliştirme faaliyetlerinin etkisiyle zincir içi hacimde büyük artış yaşadı: XRP fiyatı nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analiz firması Santiment, dijital varlığı çevreleyen geliştirme faaliyeti arttıkça XRP’nin zincir içi hacminde büyük bir artış görüldüğünü söylüyor. Piyasa istihbarat platformuna göre Ripple Lab’in ödeme platformuyla ilişkili token olan XRP, eylül ayına 1 Şubat’tan bu yana gördüğü en yüksek zincir içi hacimle ve geliştirme faaliyetlerinde kayda değer bir artışla başladı.

“XRP, aya başlamak için büyük fayda artışları görüyor. Zincir içi işlem hacmi (4,8 milyar XRP) ve dolaşımdaki (2,03 milyar XRP) bugünkü dönüm noktası zirvelerine ek olarak kriptodaki en büyük 5. varlığa yönelik geliştirme faaliyeti de büyük artış gösterdi.”

xrp

XRP fiyatı yükseliş trendini sürdürüyor…

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun süren bir hukuk mücadelesinin ardından temmuz ayında otomatik, açık piyasa satışlarının menkul kıymet olmadığı kabul edilen XRP, son 24 saat içinde yüzde 1,09’luk bir artışla yazım sırasında 0,496 dolardan işlem görüyor.

Kripto para liderine bakıldığında ise Santiment, Bitcoin’in (BTC) haziran ayından bu yana görülmeyen fiyatlara gerilediği son düşüşün spot piyasa BTC borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının potansiyel reddini çevreleyen korku, şüphe ve belirsizlikten (FUD) kaynaklandığını söylüyor.

Analiz firması ayrıca SEC’in Grayscale’e karşı kripto firmasının Bitcoin ETF’si oluşturma teklifinin reddedilmesi üzerine açtığı davayı kaybetmesinden sonra bile FUD’un devam ettiğini belirtiyor.

“BTC eylül ayına 16 Haziran’dan bu yana en düşük fiyat seviyesi olan 25.400 dolar düşerek başladı. Yatırımcıların, Grayscale’in zaferinden sonra bile SEC’in spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamaya istekli olmayabileceğine dair artan bir endişesi var. FUD’un en azından hafta sonuna kadar hâkim olmasını bekliyoruz.”

Santiment ayrıca kripto balinaları tarafından biriktirilen stabilcoin arzına da bakıyor zira bu metrik Bitcoin’in bir sonraki 30.000 ya da 25.000 dolarlık hamlesinin habercisi olabilir.

“Balinalar stabilcoin birikimi konusunda özellikle kararsız davranıyor. Kriptonun bundan sonra nereye yöneleceğini tahmin etmek için denenmiş ve doğru bir yöntem, sahip oldukları stabilcoinlerin oranını görmek için büyük cüzdanları analiz etmektir. Satın alma güçlerindeki artış bir sıçramaya işaret edecektir.”

Son olarak Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 25.797 dolardan işlem görüyor ve son gün içinde yüzde 1,2 artış gösterdi.

dailyhodl

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin