featured

Son dakika: Bitcoin cüzdan adreslerinin sayısı ilk kez 48 milyonu geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Eylül 2023 tarihinde, Bitcoin (BTC) tutan cüzdanların sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 48,24 milyon adrese ulaştı. Son haftalardaki değişken Bitcoin fiyat hareketlerinin ortasında bu tarihî başarı küresel benimsemenin derinleştiğinin altını çiziyor.

30 Ağustos’ta BTC bir başka önemli başarıya daha imza attı. Dünyanın önde gelen kripto para birimi için bir dönüm noktası olan bu gelişmede, BTC cüzdan adreslerinin sayısı 48 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin 48 milyon cüzdan adresine ulaştı

Bitcoin, merkezi olmayan eşler arası ödeme aracı ve dijital varlık deposu olarak küresel ana akım benimsenmesine yönelik zorlu yolculuğunda bir kilometre taşına daha ulaştı.

Blockchain analiz platformu IntoTheBlock’tan alınan veriler, BTC tutan Toplam Adreslerin 30 Ağustos 2023 tarihinde 48 milyona ulaştığını göstermektedir. Bu tarihi başarı, merkezi olmayan bir dijital varlık olarak BTC’ye yönelik artan benimseme ve yaygın ilginin altını çizmektedir.

Genel olarak zincir üzerindeki cüzdan adreslerindeki artış, BTC ağındaki genişleyen kullanıcı tabanını yansıtmaktadır. Yukarıdaki grafik, kullanıcıların 2023 yılında 5,61 milyon yeni BTC cüzdan adresi oluşturduğunu göstermektedir.

bitcoin

Karşılaştırmalı olarak 2022 yılında yalnızca 3,62 milyon BTC cüzdan adresi oluşturulmuştu. Bu da henüz 4 ay varken BTC’nin geçen yılki kullanıcı edinme oranını yüzde 55 oranında aştığı anlamına geliyor.

Artan Bitcoin cüzdan adresi sayısı, BTC’nin artan popülaritesi ve kripto para birimlerinin hem alternatif bir varlık sınıfı hem de bir değişim aracı olarak kabul görmesi yönündeki daha geniş eğilimle uyumludur.

Bitcoin ekosistemi 2023 yılında birçok önemli başarıya imza atmıştır. BRC-20 tokenleri hafif NFT’leri perakende yatırımcıların kullanımına sunarken BTC Spot ETF başvurularındaki telaş TradFi unicorn yatırımcılarının dikkatini çekti.

Daha fazla kurumsal yatırımcı Bitcoin’i benimsedikçe yeni adresler yaratarak daha fazla perakende katılımcıyı mücadeleye girmeye teşvik ediyor. Dahası bu gelişmeler BTC ağının dayanıklılığının altını çiziyor, piyasadaki dalgalanmalara ve düzenleyici incelemelere rağmen gelişiyor.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin