xrp

Analist XRP fiyatında yüzde 7.000’lik ralli bekliyor: Tarihsel modeller doğru çıkacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta XRP fiyatında genel piyasa yükselişiyle aynı zamana denk gelen bir artış yaşandı ve altcoinin fiyatı yüzde 3’ün üzerinde artış gösterdi. Önceki trendlerle tezat oluşturan bu yükseliş, XRP hakkındaki beklentileri yükselterek altcoin için iyimser bir hava yarattı. Bu yükselişin ardından son 24 saate XRP fiyatında yüzde 3’lük bir düşüş yaşandı. Yalnız bu kısa süreli düşüş altcoin hakkında görüşleri değiştirmedi ve bazı kripto para analistleri ve meraklıları kripto varlık hakkında devam eden yükseliş hareketleri öngörerek olası bir fiyat artışıyla XRP’nin yeni zirvelere çıkacağını paylaştı.

XRP fiyatında ralli beklentisi

XRP fiyatı için yükseliş öngören analistlerden biri Egrag Crypto oluyor. Popüler kripto para analisti XRP için cesur bir tahminde bulunarak dijital varlığın yeni bir zirveye yükseleceğini öne sürdü. Analist Egrag Crypto, fiyat tahminini çeşitli analizlerle detaylandırarak tokenin 2 dolara ve ötesine ulaşma potansiyelini araştırıyor.

Analist, X platformunda paylaştığı tahminleri varlığın hareketli ortalama göstergesine dayandırıyor. Varlığın iki farklı hareketli ortalama göstergesini ele alan analist, fiyatın hareketli ortalamadan çıkması hâlinde bir ralli başlatacağını düşünüyor. Egrag’a göre XRP, şu anda 21 Hareketli Ortalama (EMA) değeri ile 55 Hareketli Ortalama (MA) arasında sıkıştığı için varlığın fiyatı hareket etmiyor. Varlığın bu sıkışmadan kurtulması hâlinde yüzde 7000’lik bir yükseliş hareketini başlatacağını düşünüyor. Bu ralli için tahmini fiyat aralığı ise 2,2 dolar. Analiste göre eğer XRP bu fiyata ulaşabilirse yükselişe geçebilir ve fiyatı artabilir.

XRP fiyatında kritik destek seviyeleri

Analist Egrag’a göre altcoinin fiyatı yüzde 7000 bir ralli gerçekleştirirse fiyatı yaklaşık 139 dolara ulaşacaktır. Ulaşılması zor bir rakam olmasına rağmen analist tahminlerini 2017 boğa koşusundaki eğilimi vurgulamak için kullandığı tarihsel veriler ile açıklıyor. 2017 yılında benzer şekilde 21 EMA ve 55 MA ortalamalarında benzer bir şekilde bir fiyat sıkışması görülüyor.

XRP
XRP için 2 dolarlık ralli grafiği / Kaynak: X üzerinde Egrag Kripto

Ardından fiyatta bir kırılma yaşanıyor ve XRP 0,0302 dolara kadar uzanana çarpıcı bir yükseliş sergiliyor. Ardından 2 dolarlık seviyeyi görerek analistin bahsettiği gibi yüzde 7000’lik bir ralli gerçekleştiriyor. Üstelik analist bunu uzun vadeli bir rallinin başlangıcı olarak ele alıyor. Bunun yanında analist Egrag’in kısa vadeli tahminlerine göre altcoinin destek seviyesi 0,60 dolar. Bu seviyenin üzerinde kapanma çok önemli çünkü varlığı 21 EMA’nın üzerine çıkaracağının işareti kabul ediliyor.

Ripple’in altcoini için benzer bir kırılmayı savunan Analist Elodie ise daha makul ve kısa vadeli bir yükseliş tahmini paylaştı. Elodie göre XRP için kritik destek seviyeleri 0,5557 seviyesinin üzeridir. Bu noktanın aşılması hâlinde 0,6237 dolarlık seviyeye doğru bir tırmanış yaşanabilir ve 0,6957 dolarlık destek bölgesi dengeli bir yükseliş için önemlidir.

Bir düşüş hareketinde 0,49 dolarlık destek bölgesini esas alır.  Egrag’in 21 EMA ve 55 MA’dan yükseliş rallisinin yanında analist düşüş hareketini için 0,45 dolarlık destek bölgesini işaret ediyor.

XRP için daha büyük bir yükseliş beklenebilir mi?

Analist Egrag fiyat tahminleri ile birlikte genel kripto para piyasasındaki geniş bir yükseliş ile altcoin fiyatındaki değişime vurgu yaptı. Yukarıda belirtilen yükselişin gerçekleşmesi hâlinde bu daha büyük bir fiyat atılımının başlangıcı olabilir ve yanında büyük bir kırılmayı getirebilir. Ayrıca ralliden sonra W formasyonu ve yükselen üçgen formasyonlarının tamamlanacağını ifade etti. Bu süreçten sonra yüzde 500’lük bir artış yaşanabilir ve varlığın değerinde büyük artışlar görülebilir.

1 günlük XRP fiyat grafiği

Analistin tahminlerinin yanında günlük fiyat grafiğinde XRP yüzde 3’lük bir düşüşle 0.5518 dolar seviyesinden işlem görüyor. İşlem hacminde son 24 saate yüzde 38’lik bir kayıp yaşadı. XRP fiyat tahminlerinin yanında kripto para piyasasında genel olarak ralli beklentisi ile destekleniyor. Ayrıca bu olumlu tahminler ön satışta olan coinler için de fırsat yaratıyor ve varlığın büyümesini olumlu destekliyor.

Sponge V2 ön satış için son şans!

Ön satış aşamasında olan ve listelenme sonrası yükselmesi beklenen coinlerden bir olan Sponge V2,  oyna kazan teması ile eğlence amaçlı geliştirilen yeni memeler arasında yer alıyor. Sponge V2, çıkış sürecinin Sponge V1 lansmanının bir devamı niteliğinde olduğunu açıklıyor. Piyasadan çekilen V1 lansmanından sonra ön satışta son aşamada olan Sponge V2, Polygon ağında yer alıyor. Meme coin bu yazının yazıldığı sırada 10,508,046.64 dolar topladığını açıkladı. Token projesinin en ayırt edici noktası yüzde 280 getiri sağlayan AYP oranı oluyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

sponge v2 ön satış

Soponge V2 nasıl alınır?

Sıradan ön satışlardan farklı olarak stake to bringe yöntemiyle alınan token resmi web sitesinde talep ediliyor. Bunun için MetaMask veya Wallet Connect gibi sık kullanılan kripto cüzdanların yanında Best wallet gibi alternatif cüzdan çeşitleri de tercih edilebilir. Sponge V2 satın almak için ödeme aracı olarak ETH ve USDT kullanılır. Bunun dışında kart ile de Sponge V2 tokeni almak mümkündür. Son olarak Sponge V2 meme coinin güncel satış fiyatı 0.001191 dolardır.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

newsbtc


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin