XRP yükseliş momentumunu yeniden kazandı! 1 dolar aşılacak mı?
XRP yükseliş momentumunu yeniden kazandı! 1 dolar aşılacak mı?

XRP yükseliş momentumunu yeniden kazandı! 1 dolar aşılacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 13 Temmuz’daki büyük sıçramadan sonra, XRP fiyatı 0,937 dolardan başlayarak küçük bir düzeltmeye tanık oldu. Bu düşüş, fiyatları %36,7 oranında düşürdü, ancak %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesinde anında destek buldu. 0,68 dolarlık destekle uyumlu bu FIB seviyesi, güçlü bir talep baskısı yarattı ve daha fazla ralli için yükseliş momentumunu tazeledi. Şimdi, XRP fiyatının 1 doların üzerine çıkıp çıkmayacağını değerlendirelim.

XRP fiyatı günlük grafik:

XRP fiyatı günlük grafikte 0,937 doların önemli bir direnç olduğunu gösteriyor. Düzeltme sonrası ralli, %16,6’lık bir artışla 0,911 dolarlık direnci vuracağını ima ediyor. Ayrıca, XRP’deki günlük işlem hacmi %29’luk bir artışa işaret ediyor ve 3,2 milyar dolar seviyesindedir.

XRP price

16 Temmuz’da, XRP fiyatı %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesinden yukarı yönlü bir sabah yıldızı mum paterni ile toparlandı. Bu, tükenmiş yükseliş momentumunu geri kazanmak ve uzun vadeli bir yükseliş trendine öncülük etmek için sağlıklı bir işaret olarak kabul edilir.

Son beş gün içinde, kripto para fiyatı %15 arttı ve %23,6 Fibonacci seviyesinin yakınında bulunan 0,778 dolarlık ani direnci kırdı. Şu anda, XRP fiyatı 0,8 dolardan işlem görüyor ve günlük mum geri kazanılan direncin üzerinde kapanırsa, alıcılar ek destek alarak 0,937 dolara doğru bir yükseliş gösterebilirler.

Ancak, 0,937 dolarlık direncin kırılamaması durumunda, çift tepe adı verilen düşüş eğilimi modeli oluşabilir ve 0,68 dolarlık desteğin altında önemli bir düzeltme meydana gelebilir. Bu nedenle, piyasa koşullarının belirsiz olduğu bir durumda, fiyatın nasıl tepki vereceğini görmek önemlidir.

Hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD) göstergesi, boğa geçiş durumunda olduğu ve yükseliş eğiliminin sağlam olduğu yönünde bir önem gösteriyor. Ancak, Ortalama Yön Endeksi (ADX) günlük eğiminin yüksek olması (%42), mevcut yükseliş trendinde istikrarsızlık olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, piyasanın dikkatli bir şekilde izlenmesi ve teknik göstergelerin yanı sıra genel kripto para piyasasının durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Sonuç olarak, XRP fiyatının 1 doların üzerine çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor ve teknik göstergeler ve piyasa koşullarının dikkatlice izlenmesi gerekiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin