12 Aralık XRP
12 Aralık XRP fiyat analizi: XRP düşüş trendini kırabilecek mi?

Kripto veya menkul kıymet değil! XRP yeni bir varlık sınıfı olarak mı doğuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’de kripto para birimlerini kategorize etmek için yoğun bir çaba olduğunu görüyoruz. Ancak detaylı olarak yapılan bu çalışmalarda sonuca yaklaştıkça gerilim iyice artmaya başlıyor. SEC, ICO’ları menkul kıymetler olarak sınıflandırma konusunda oldukça kararlı. Ancak konu kripto paralar olunca kurum için henüz bir kararın verilmediği görülüyor. Özellikle bir token üzerinde oldukça karışık düşünceler hâkim. Bu coin bildiğiniz gibi Ripple şirketinin yerel para birimi olan XRP. XRP bu bağlamda en büyük tartışmaya yol açan kripto para olarak duruyor. Tartışmaların ortasında ise öyle bir öneri sunuldu ki bu kabul edilirse XRP yeni bir varlık sınıfı olarak yeniden doğacak!

XRP, şu an Coinmarketcap verilerine göre, piyasa değeri açısından üçüncü büyük kripto para birimi olarak işlem görüyor. Dijital varlık ile ilgili tartışmaların kökeni oluşturan ise ABD teknoloji şirketi Ripple ile derin bağlantıları olması. Ripple son zamanlarda ortaklıklarını XRP’den ayırmak için inanılmaz bir çaba sarf etti. Ancak bu süreçte bazı karar mercilerini ikna etmede başarısız görünüyor.

XRP’nin şu an Ripple ile olan bağlarından ötürü merkezileşmiş doğası bulunuyor. Şirket ise gösterdiği yoğun çaba sonucu XRP’nin ilerleyen dönemlerde merkezi olmayan yapıya ulaşacağını iddia ediyor. Fakat insanlar bir türlü ikna olmamış gibi görünüyorlar. Ve kripto varlığın bir kripto para biriminden ziyade bir menkul kıymet gibi hareket ettiğini düşünüyorlar.

Basına yansıyan haberlere göre ise, kripto para endüstrisindeki önemli kişiler bu inançlarını her platformda dile getirmeye devam ediyorlar. Elpis Investment’ın CEO’su Anatoly Castella, XRP’nin “gerçek bir kripto para birimi” olmadığına ve Autonomous Partners kurucusu Arianna Simpson da “merkezileşme düzeyi hakkında çok fazla endişe duyduğunu” söylüyor.

XRP yeni bir varlık sınıfı olarak dijital fiat para olabilir mi?

Arianna Simpson ise bu konuda ilginç bir öneri ile geldi. Simpson, iki tanımlamayı da reddederek, XRP’yi kripto para birimi veya menkul kıymet değil de “dijital fiat” olarak sınıflandırma önerisinde bulundu. Bu önerinin, XRP’nin kripto paraların en yalın tanımı ve onu geleneksel fiat para birimlerinden ayıran özelliklerine sahip olma konusundaki başarısızlığını kabul etme anlamına gelmesi gibi olumsuz bir yanı da bulunuyor.

Bu öneri, SEC kararının artan gerilimini düşürebilecek bir çözüm olabilir mi? şu an bir şey söylemek için çok erken. Fakat SEC’in önümüzdeki birkaç ay içinde bu konudaki nihai kararını vermesi bekleniyor. Durum ne olursa olsun, kripto paraların sınıflandırılması, kuşkusuz popüler dijital varlık XRP ve belki de tüm kripto para endüstrisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin