İşte Weiss Ratings’e göre en iyi 10 kripto para birimi
İşte Weiss Ratings’e göre en iyi 10 kripto para birimi

XRP ve EOS’u parlatan Weiss, yatırım için en iyi zamanın çok yaklaştığına inanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz yıl boyunca kripto varlıkları için bir dizi endüstri değerlendirme platformlarının sayısının arttığını gözlemledik. Uzak doğuda bu işlere önem veren Çin, büyük ölçüde yerli projeleri tercih eden kendi derecelendirme sistemine sahip. Batıya baktığımızda ise kripto paralar konusunda not veren tek finansal derecelendirme kuruluşu olduğunu iddia eden Weiss Ratings bulunuyor.

Weiss Ratings XRP ve EOS’a dikkat çekiyor

“Parlak Geleceği olan Karanlık Gölgeler” başlıklı son yıllık raporunda, derecelendirme kuruluşu teknoloji ve benimseme açısından üst düzey kripto paraları derecelendirdi. Bu kriterleri kullanarak, XRP, EOS ve Bitcoin’in ‘A’ notu ile derecelendirdi. Weiss, bu kripto varlıklarının 2019 ve sonrasında başarılı olabileceğine dikkat çekti.

Rapor, açılış özetiyle birlikte mevcut piyasa durumuna olumlu bir görüşle başladı;

Kripto para fiyatlarında görülen keskin bir düşüş nedeniyle, birçok gözlemci kullanımda ve pratik uygulamalarda endüstri çapında bir düşüş olduğunu varsayıyor gibi görünüyor. Hiçbir şey gerçeklerden daha fazla olamaz.

Derecelendirme sistemi, yalnızca bu üçünün üst sıralarda yer aldığı 122 dijital varlığı değerlendirdi. XRP’nin, sınır ötesi transferlerin şu anki global standardı olan SWIFT ile rekabet etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu sistemi kullanan herkesin bildiği gibi, bu para gönderme yöntemi, yavaş ve pahalı olması konusunda can sıkıcı bir sistem. Ripple’ın xCurrent ve xRapid Blockchain transfer platformlarını benimseyen bankacılık ortakları ağı etkileyici bir büyüme gösterdi ve yeni üyeler eklemeye devam ediyor.

Raporda, EOS’un Ethereum’un ‘yeni internet’in omurgası’ olması konusunda önündeki en büyük rakip coin olduğu iddia edildi. EOS platformundaki dApp’lerin şu anda Ethereum’dakilerden çok daha fazla olduğu doğru olsa da, proje şu anda merkezileşme kaygılarıyla karşı karşıya. EOS fiyatı bugün yüzde 10’un üzerinde bir yükseliş ile fiyatlanarak yeniden aylık bazda 4 dolar direncini kırdı.

Açıkça merkezileşme Weiss için bir sorun değil. Ripple, XRP arzının yarısından fazlasına sahip. EOS blok üreticileri oylama için para teklifinde bulundular. Çünkü blok ekleme haklarında kısıtlamalar var ve yalnızca 21 node bulunuyor..

Bitcoin doğal olarak A notu alan diğer tek kripto varlığıydı. Rapor, bir değer deposu olarak hareket etmenin en iyi durum olduğunu ve BTC’nin kargaşa zamanlarında güvenli bir liman olabileceğini ekleyerek liderliğini bir kez daha teyit etti.

Yatırım yapmanın en iyi zamanı çok yakın olabilir

Weiss, Ethereum’a verdiği notu ‘A-‘ye düşürdü. Buna gerekçe olarak ise genişleme sorunları ve adaptasyon konusunda teknoloji açısından EOS’un gerisinde kaldığını gösterdi. Şaşırtıcı bir şekilde Cardano aynı zamanda, henüz geliştirmenin ilk aşamalarında olmasına rağmen, en gelişmiş akıllı sözleşme yeteneklerini sağlamayı amaçlayanlarla aynı notu aldı. ADA fiyatları bugün kripto parayı tekrar ilk 10’a sokmayı başaran yüzde 10 civarında bir yükseliş gösterdi. Bir sonraki not olan ‘B +’, Litecoin, Stellar, NEO, Zcash ve Steem’e gitti.

Weiss Ratings’in kurucusu Martin D. Weiss ise gelecek için iyimser konuştu:

2018’in başından beri görülen düşük fiyatlara rağmen, derecelendirme modelimiz bize kripto para endüstrisinin kritik bir bölümünün kullanıcı işlem hacmi, ağ kapasitesi ve ağ güvenliğinde dikkat çekici bir büyüme sağladığına dair sağlam kanıtlar sunuyor. Aynı derecede önemli olan, bu iyileştirmelerin çoğu zaman altta yatan teknolojideki gelişmeler tarafından desteklendiğini bulmamızdır. Bu nedenle, risk almak isteyenler için en iyi yatırım zamanına çok yaklaştığımızı düşünüyoruz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin