Japonya kripto sektoru gelismeleri
Japonya'da gelen haberler bu haftayı kripto sektörü için önemli kılıyor

Japonya’da gelen haberler bu haftayı kripto sektörü için önemli kılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon kripto para meraklıları, birkaç gündür ülke medyasının kripto sektörü ile ilgili yaptığı haberlere çok önem vererek heyecanla takip ediyor.

Fukuyama merkezli bir kripto para ve Blockchain teknolojisi danışmanı olan Akio Kikuchi, Cryptonews.com’a “Bu haftanın önemi tam olarak anlaşılamıyor. Yahoo, Rakuten, SBI ve diğerleri, şu ana kadar kripto faaliyetleri üzerinde duran ve planlayan çok büyük şirketler. Şimdi biraz hareket göreceğiz. Diğer büyük Japon şirketleri de bu akımı takip etmeyi umuyor. ” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ana akım medya da aynı fikirde. Nikkei, bu haftanın başlarında yayınlanan bir başyazıda, FSA’nın finansal teknoloji güvenliğinin “sağlam ama esnek” olması gerektiğini ve son gelişmelerin “müşterilere fayda sağlayacak” şekilde olduğunu söyledi.

FXCoin, gelişmeleri “şaşırtıcı” ve “ kripto sektörü için önemli” olarak nitelendirdi.

Bu arada Sankei, “Japonya, kripto para düzenlemeleri geliştirme konusunda uluslar arası önderlik görevini üstlendi” dedi. Tokyo, G20’nin Haziran ayında Osaka’da düzenlenecek toplantısında kripto para düzenlemelerinin bir yoluna koyulmasının önemi konusunda uluslararası topluluğu ikna etmeyi umuyor. Japonya, şu an dünyadaki en büyük üçüncü ekonomi konumunda.

Kripto sektörü Japonya’daki gelişmelerin ard arda gelmesi ile heyecanlandı

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Rakuten, düzenleyici Finansal Hizmetler Ajansı’ndan (FSA) kripto para döviz işlemi izni aldı. Geçtiğimiz yıl şirket, Everybody’s Bitcoin adlı bir platformu yaklaşık 2,5 milyon ABD doları karşılığında satın almıştı. Ve Rakuten Wallet’i yeniden markalaştırdıktan sonra FSA onayını bekliyordu.

Rakuten, geçen yıl Everybody’s Bitcoin platformuna verilen FSA iş geliştirme emriyle uyumlu olarak “borsa yönetim sisteminin yeniden yapılandırılması, bir iş geliştirme planının oluşturulması ve iç kontrol sistemlerinin güçlendirilmesi”  görevleri sonrası gelecek hafta başlarında işlem yapmaya başlamayı umduğunu söyledi.

Olumlu haberler artmaya devam ediyor. Yahoo Japonya da önümüzdeki haftalarda ilk kez kripto ticareti yapmaya başlayacak. Şirket geçen yıl Taotao olarak adlandırılan FSA lisanslı Bit Arg değişiminin yüzde 40 hissesini satın almıştı. Borsa şimdi yeni kullanıcı hesapları açmaya başladığını ve Mayıs ayında faaliyete geçmeyi planladıklarını açıkladı.

Bir döviz alım satım platformu olan Money Partners Group, Japonya’daki en büyük ikinci menkul kıymetler aracısı Daiwa Securities ile anlaşma yaptı. İkili, bir borsa desteği de dâhil olmak üzere Blockchain teknolojisi ile ilgili operasyonları başlatmayı umuyor.

Bu arada, internet platformu OKWave, FSA onaylı başka bir borsa işletmecisi olan LastRoots ile üçüncü taraf mülkiyet sorunlarını çözdü. Şirketler ilk olarak bu yıl Ocak ayında bir ortaklık anlaşması yaptığını açıklamışlardı. OKWave ayrıca, LastRoots ifadesine göre Malezya’da bir borsa açmayı planlıyor.

DeCurret adlı Tokyo merkezli bir şirket FSA’dan yeni bir işletme izni alan yılın ilk şirketi oldu. DeCurret, Nisan ayında beş kripto para biriminde işlem yapmaya başlayacağını ve bugünden itibaren hesap açmaya başladıklarını belirtti.

Bu haftanın başlarında, Asya’nın en büyük finansal kuruluşlarından biri olan SBI Grubu, isimsiz bir Amerikan ortağıyla madencilik donanımı üretmeye başlayacağını belirtti. Şirket ayrıca yakın zamanda bir FSA lisanslı borsanın da açılışını yaptı.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin