XRP, SEC davasındaki kazançlarını kaybetti! Düşüş nerede son bulacak?
XRP, SEC davasındaki kazançlarını kaybetti! Düşüş nerede son bulacak?

XRP, SEC davasındaki kazançlarını kaybetti! Düşüş nerede son bulacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple – SEC davasının XRP yatırımcılarına görünüşte olumlu haberler getirmesiyle birlikte XRP, Temmuz ayında 0,47 dolardan yerel en yüksek seviyesi olan 0,93 dolara yükseldi.

Binance‘teki XRP/USDT işlem çifti hakkındaki verilere göre, token’ın fiyatı yukarı yönlü hareketinden tamamen geri döndü. Grafikteki en yüksek noktadan en düşük noktaya kadar toplam %55’lik bir kayıp kaydederek 35 gün içinde 0,938 dolardan 0,422 dolara geriledi.

TradingView’den alınan verilere göre, tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinde 200 milyar dolarlık (-%17) devasa bir çıkış görülmesiyle agresif geri çekilme gerçekleşti.

XRP fiyatı hafifçe yukarı doğru düzeltildi ve 41 gün içinde Temmuz ayındaki en yüksek değerinden token başına 0,52 dolar olan mevcut fiyatlara göre %45 kayıp kaydetti.

XRP'nin geri çekilmesi

Piyasa duyarlılığı artık ‘açgözlülük’ yerine ‘korku’yu tercih ettiğinden XRP zarar görüyor

CoinMarketCap’in Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, kripto para piyasasında haftalarca süren tarafsız duygunun ardından, genel duygular nihayet bir taraf seçti ve ‘açgözlülük’ yerine ‘korku’nun baskın hissini ifade etti.

Kripto piyasasına yönelik korku artıyor

Korku genellikle yüksek volatiliteli hareketler sırasında olumsuz bir performansa doğru yükselir ve piyasanın ‘ayıları’ lehine olur. Şu anda endeks 34 puana işaret ediyor; 1 aşırı korkuyu, 100 ise aşırı açgözlülüğü temsil ediyor.

XRP fiyatı ve sosyal hakimiyetin izini sürmek

İlginç bir şekilde, Temmuz ayındaki XRP pompası sırasında Santiment’ten alınan ölçümler, genellikle olumlu bir duyguyu yansıtan ‘Sosyal Hakimiyet’ ile XRP’nin fiyatı arasında doğrudan bir korelasyon olduğunu gösteriyor.

Genel olarak tüm piyasa için artan bir korku hissi ile, hem XRP’nin fiyatı hem de sosyal hakimiyeti, token’e yönelik bir önceki kısa aşırı açgözlülük anının ardından düşüş eğilimine girdi.

SEC davasıyla ilgili olumlu haberlerin yanı sıra, 9 Ağustos’ta Ripple’ın Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından uluslararası ödemeler görev gücünün bir parçası olarak seçildiği haberiyle XRP’ye ilişkin duyarlılık da olumlu etkilendi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin