Ripple kanadındaki yeni bir gelişme XRP fiyatının çökmesine sebep olabilir!
Ripple kanadındaki yeni bir gelişme XRP fiyatının çökmesine sebep olabilir!

XRP bir menkul kıymet olarak tanımlanabilir mi? Eski SEC çalışanı açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP uzun zamandır bir menkul kıymet tanımlamasıyla mücadele ediyor. Eski bir SEC çalışanı olan Michael Didiuk konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ona göre XRP menkul kıymet değil, bir para birimi.

XRP menkul kıymet olarak sınıflandırılabilir mi?

Didiuk, varlığın bir menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan Howey testine başvurdu.

XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu düşünmüyorum. Bence XRP bir para birimi. Nedeni ne? Howey testi… 4 faktörlü bir test. Buna başkalarının çabalarına dayanan kar beklentisi ile ortak bir işletmede olan para yatırımı diyebiliriz.

Eski SEC çalışanı, bileşenlerden birinin eksik olduğuna dikkat çekti, bu durumda XRP bir menkul kıymet değil. XRP’yi yüzey üzerinde tutabilmek için üçüncü bir tarafa ihtiyaç olmadığı göz önüne alındığında, kripto Howey testine göre kesinlikle bir menkul kıymet değil.

Steven Diep, Didiuk’un açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

Düzenleyicilerin tepkisine dikkat edin, hepsi buna güldü. XRP’nin bir menkul kıymet olduğu iddiası, aptallıktan öte bir şey değil.

Ripple son zamanlarda gündeme sıcak haberlerle geliyor. Geçtiğimiz günlerde eski ABD’nin başkanı Bill Clinton, Ripple’ın San Francisco’daki Swell konferansına katıldı.

SEC ,daha önce ETH ve BTC’yi menkul kıymet olarak tasnif etmişti ancak SEC, maalesef XRP’ye karşı aynı ölçüde kibar değil. Bu belirsiz durum nedeniyle Coinbase, geçtiğimiz günlerde topluluğun yoğun taleplerine rağmen XRP’yi eklemeyi reddetti.

altcoinbuzz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin