Hacklenen Facebook hesapları, Dream Market’te kripto para ile satılıyor
Hacklenen Facebook hesapları, Dream Market’te kripto para ile satılıyor

Hacklenen Facebook hesapları, Dark Web üzerinden kripto para ile satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Independent, geçtiğimiz günlerde hacklenen Facebook hesaplarının Dark Web (karanlık ağ) üzerinden sadece 3 ila 12 dolar arasında satıldığını belirtiyor. Bu güvenliği ihlal edilmiş sosyal medya hesaplarını satın almak isteyen kullanıcılar, kripto para birimi ile ödeme yapabilirler.

Hackerlar 50 milyon Facebook kullanıcısının özel bilgilerini ele geçirdi

Bu haber, yaklaşık 50 milyon Facebook kullanıcısının özel bilgilerinin elde edildiği büyük ölçekli bir güvenlik ihlalinden (geçen ay) kısa bir süre sonra geliyor. Hackerların, kullanıcıların “güvenlik tokenlerine” erişimini sağlayan bir güvenlik açığından yararlandığı belirtiliyor.

Bu tokenler, Facebook kullanıcılarının hesap kimlik bilgilerini doğrulamak ve kimlik doğrulamasına yardımcı olması için hesaplarına erişmelerine izin veren dijital tuşlar gibi. Ayrıca, bu güvenlik tokenleri diğer hassas kullanıcı verilerini de içeriyor.

Facebook, Bitcoin,ico

Hacklenen Facebook hesapları, Dream Market’te kripto para ile satılıyor

Facebook, güvenlik ihlali sonrasında hesapların bilgisayar korsanları tarafından kullanıldığına dair bir kanıt bulunmadığını söylendi. Ancak hesapların Bitcoin’in yanı sıra Bitcoin Cash ve Monero karşılığında Dream Market adlı bir karanlık web pazarında satıldığı ortaya çıktı.

Dream Market, Amazon ve eBay gibi ana internet perakendecileri ile aynı tasarım özelliklerinden bazılarına sahip. Örneğin, benzer bir derecelendirme sistemi bulunuyor ve alıcıların büyük bir satıcı havuzuna bağlanmalarını sağlıyor.

Hesap bilgileri, 150-600 milyon dolar arasında bir fiyatla satılıyor

Şimdilik karanlık web satıcısı, hesaplara ilişkin ilanı kaldırmış gibi görünse de Facebook’un çok sayıda ele geçirilmiş hesabının ve kullanıcılarının hassas verilerinin değerinin 150-600 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor. Hack saldırısı hakkında yorum yapan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, konuya yönelik şunları söylüyor:

Hesapları ele geçirmek veya dünya çapında bilgi çalmak isteyenlerden sürekli saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Gerçek şu ki bunun gerçekleşmesini önlemek için yeni araçlar geliştirmeye devam etmeliyiz.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin