featured

XRP, kritik seviyenin eşiğinde: Altcoin yukarı yönlü ivmesini koruyabilecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemdeki çalkantılı piyasa hareketleri birçok kripto para birimini mercek altına aldı. Ripple’ın yerel tokenı XRP de bir istisna değil. Şu anda XRP, 21 Üstel Hareketli Ortalama’da (EMA) tehlikeli bir şekilde tünemiş olarak çok önemli bir noktada işlem görüyor. 21 EMA genellikle gelecekteki fiyat eğilimlerini etkileyebilecek kritik bir destek seviyesi olarak kabul edilir.

XRP bu seviyeden sıçramayı başarırsa önemli bir düşüş trendinden kaçınabilir ve muhtemelen yukarı yönlü ivmesini sürdürebilir. Ancak bu senaryonun diğer tarafı çok daha az iyimser. Altcoin bu desteği koruyamaz ve 21 EMA’nın altına düşerse 50 EMA’ya doğru ciddi bir düşüşle karşı karşıya kalabilir. Bu fiyat seviyesi, mevcut işlem fiyatından önemli bir düşüş olan yaklaşık 0,6 dolar civarındadır.

Belirsizlik, XRP işlem hacmini düşürüyor!

XRP’nin kaderine daha fazla belirsizlik katan kripto para birimi için işlem hacmi azalıyor. Düşen işlem hacmi, tüccarların ilgisizliğini gösterdiği için genellikle düşüş sinyalidir. Daha az alım satım faaliyeti likiditenin azalmasına ve potansiyel fiyat istikrarsızlığına yol açarak fiyat düşüşü olasılığını artırabilir.

Dahası altcoinin arkasındaki şirket olan Ripple, altcoinin piyasa konumunu etkileyebilecek yasal zorluklarla boğuşuyor. Avukatın, hâkimin altcoinin menkul kıymet olmadığına ilişkin kararını reddetmesi, Ripple’ın devam eden yasal destanına yeni bir karmaşıklık katmanı ekliyor.

XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma olasılığı, sıkı düzenlemeler getirebilir. Potansiyel olarak token’ın pazar büyümesini engelleyebilir ve fiyatını olumsuz yönde etkileyebilir.

xrp

Bu faktörlerin bir araya gelmesiyle XRP gerçekten de çok önemli bir karar noktasının eşiğinde bulunuyor. Önümüzdeki birkaç gün, altcoinin 21 EMA’daki kritik destek seviyesini koruyup koruyamayacağını veya 50 EMA’ya doğru sert bir inişle karşılaşıp karşılaşmayacağını belirlemede etkili olabilir. Her zaman olduğu gibi yatırımcılar ve piyasa katılımcıları bu gelişmeleri dikkatle takip etmeli ve stratejilerini buna göre ayarlamalıdır.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir