XRP kritik dirençle mücadele ediyor! Fiyat için sırada ne var?
XRP kritik dirençle mücadele ediyor! Fiyat için sırada ne var?

XRP kritik dirençle mücadele ediyor! Fiyat için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası dinamik bir alandır ve XRP’nin son fiyat gidişatı bunun bir kanıtıdır. Geçtiğimiz iki hafta boyunca XRP önemli bir düşüş yaşadı ve fiyatı 0,6436 dolardan 0,4966 dolara düştü.

Bu düşüşün en ilgi çekici yönlerinden biri hem düzeltilmiş hem de gerçek işlem hacmindeki ani artıştır. Tipik olarak işlem hacmindeki ani artış, belirli bir varlığa olan ilginin veya aktivitenin arttığının bir göstergesi olabilir. Ancak hacimdeki bu artış, düşen bir fiyatla eşleştirildiğinde genellikle daha fazla düşüş eğilimine işaret ediyor. XRP‘nin durumunda, büyük balinaların özellikle yerel direnç seviyelerinde varlıklarını elden çıkarıyor olabileceği görülüyor.

https://www.tradingview.com/

Dirençten bahsetmişken, günlük 200 EMA (Üstel Hareketli Ortalama) çizgisi XRP için önemli bir engel oluşturuyor. Bir aydan fazla bir süre boyunca bu çizgi bir tavan görevi görerek varlığın kırılmasını ve daha yüksek fiyat noktalarına ulaşmasını engelledi. XRP bu çizgiye her yaklaştığında reddedilmeyle karşı karşıya kaldı ve 200 EMA’yı zorlu bir direnç olarak daha da sağlamlaştırdı.

200 EMA neden bu kadar önemli?

Teknik analizde 200 EMA genellikle bir varlığın uzun vadeli eğiliminin kritik bir göstergesi olarak görülür. Fiyatların bu çizginin altında olması genellikle varlığın düşüş eğiliminde olduğunu gösteren bir düşüş işareti olarak görülür.

Tersine, fiyatlar 200 EMA’nın üzerinde olduğunda yükseliş olarak kabul edilir. XRP’nin uzun bir süre bu çizgide tutulması, piyasanın fiyatı yukarı çekecek yeterli yükseliş momentumuna sahip olmadığını gösteriyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin