featured

XRP fiyat tahmini: İşlem hacmi hızla artan XRP, bir boğa koşusuna mı hazırlanıyor? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekim ayının ortasında kripto para piyasasındaki yükselişle birlikte XRP, düşüş etkisinden kurtulmaya başladı. Bu değişim altcoinin momentumda bir değişime işaret ediyor. Özellikle son 24 saatte işlem hacminde hızlı bir yükseliş yaşayan XRP, 2 milyar doları aştı. Son iki ayda ise en yüksek fiyat noktalarından biri olan 0,58 dolara ulaştı.

İşlem hacmindeki yükselişle yüzde 160’in üzerinde büyüme yaşayan XRP, son iki aydaki büyük bir başarı kaydetti. İlgi çekici olan ise bu artışın Amerika Birleşik Devletleri’nde XRP’yi çevreleyen ve devam eden SEC davasındaki önemli gelişmelerden bağımsız olarak gerçekleşmiş olmasıdır.

XRP yeni zirvelere doğru ilerliyor!

Üç yıl önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun Ripple karşı açtığı dava, birçok açıdan altcoinin gelişimini yavaşlatmıştır. Bu yasal çekişme, 2021 boğa piyasası sırasında altcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını önlemişti. XRP cephesinde bu yaşanırken Cardano ve Binance Coin gibi kripto varlıklar bu dönemde önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerini aşmayı başardı.

Bu gelişmelerin ardından inişli çıkışlı bir süreç SEC vs. Ripple davasında yaşandı. SEC’e karşı alınan kararlar XRP dâhil altcoin piyasasında iyimserlik etkisi yarattı. Bu gelişmelerin etkisiyle dijital varlık üç ay önce düzenleyici netlik kazandığından SEC’in altcoin üzerindeki etkisi azaldı.

Düzenleyici yükün ortadan kalkmasıyla altcoin artık tüm zamanların en yüksek seviyesini hedeflemeye hazırlanıyor. Bu olumlu gelişmeler, bazı uzmanlar tarafından yaklaşan boğa piyasasını işaret ettiği ve bu seviyeleri bile aşabileceği yönünde.

Kripto para analistlerinin tahminleri

Kripto para yatırımı ile ilgilenen amatör ve profesyonel birçok analist, altcoinin gelecekteki performansı için çeşitli tahminlerde bulundu. Örneğin, Dark Defender adlı bir grafikçi Elliott Dalga modelini içeren teknik bir analize dayanarak altconin nihai rallisinin 13 ila 18 dolar arasındaki seviyelere ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bunu boğa bayrağı” formasyonu olarak ifade eden analist, altcoinin dün 0,55 doların üzerine çıkmasını işaret olarak kabul ediyor.

xrp

Bir diğer önde gelen grafikçi EGRAG ise daha cesur bir tahmin olan 27 doları öneriyor. EGRAG’in tahminleri birçok kişiye uzak gelse de birçok analist daha cesur tahminlerde bulunuyor. Altcoinin 68 aydan uzun süredir devam eden birikim aşamasını esas alarak bazı uzmanlar nihai XRP rallisinin 90 dolara ulaşacağını öngörüyor.

Hatta XRP’nin bankacılık sektöründeki öneminin altını çizerek potansiyel olarak 500 dolardan işlem görebileceğini öne süren daha iddialı tahminler de var. Bunun yanında altcoin analisti Jaydee; XRP’nin uzun süreli direnç seviyesinden kopuşunun ardından yeniden bir ayağa kalkış beklediğini açıkladı.

XRP fiyatı neye işaret ediyor?

Altcoinin kasım ayındaki tarihsel performansı son beş yılda karışık bir seyir izledi ve 2020’de yalnızca bir olumlu sonuç elde edilerek yüzde 178,3 gibi önemli bir kazanç sağlandı. Kasım ayına girerken kripto varlık, token başına 1 dolara ulaşma veya 0,52 dolara düşme potansiyeliyle bir dönüm noktasında duruyor. Ayrıca basın saatine göre bu yazının yazıldığı sırada XRP fiyatı 0,60323 dolardan işlem görüyor.

xrp

Bununla birlikte kripto piyasasının çarpıcı ilerleyişi geçmiş verilerin ilgi çekici ancak kesin olmayan ipuçları sağladığı anlamına geliyor. Her ne kadar 1 dolara yükselme potansiyeli olsa da değişken kripto para piyasası şartları hiçbir şey garanti etmiyor.

Yatırımcılar, tarihin tekerrür mü edeceği yoksa öngörülemeyen bir dönüş mü yapacağından emin olamadan kasım ayında altcoinin bir sonraki bölümünün açılmasını bekliyor. Bu tahminlere göre altcoinin çift haneli fiyatlara çıkması ve önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini aşması bekleniyor. SEC’in gücü azaldıkça XRP için gelecek parlak görünüyor, ancak boğa piyasası sırasındaki performansı bilinmiyor.

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin