featured

Ripple (XRP) grafiği yatırımcıların kafasını karıştırıyor: 1 dolar hedefi ne kadar yakın?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), geçtiğimiz iki ay boyunca kayda değer bir düşüş eğilimindeydi. Bu aşağı yönlü hareket özellikle önemliydi çünkü Ripple’ın kazanımlarının yaklaşık %73’ünü kaybetmesine neden oldu. Bu kazanımlar daha önce SEC’e karşı kazandığı kısmi zafer sonrasında elde edilmişti. Ne yazık ki sonraki dönemde fiyat, büyük oranlarda düşüş yaşadı ve kazançları sildi. Şimdi 0,50 dolar civarında işlem gören XRP, 1 dolar seviyesini geri kazanabilir mi?

XRP

Grafikteki flama modelinin oluşumu, gözde altcoin’in düşüş eğiliminin devam edebileceğine işaret ediyor. Ancak üçgen formasyonunun üzerinde bir yükseliş başlaması durumunda, boğalar oyuna geri dönerek fiyatı yukarı taşıyabilirler.

XRP için gün içi işlem hacmi 496 milyon dolardır. Bu da %32,56’lık bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

XRP fiyat hareketinin derinlerine inildiğinde, özellikle 4 saatlik grafikte, düşüş eğilimi gösteren bir flama modeli fark ediliyor. Bu model, mevcut düşüş trendinin devam edeceğine işaret eder. Çünkü bu modelin düşüş eğiliminin ortasında oluşması, ufukta daha fazla kayıp olabileceğine işaret edebileceğinden yatırımcılar dikkatli davranmalıdır.

XRP fiyatı, aşağı yönlü işaretlere rağmen iki kritik seviye arasında salınarak yatay bir hareket sergiliyor. Genel direnç noktası 0,51 dolarda sabit kalırken, destek trend çizgisi ise aralığın alt sınırını çiziyor.

Fiyat bu destek trend çizgisine yaklaştıkça genel dirence doğru yukarı yönlü bir hareket olasılığı ortaya çıkıyor. 0,51 dolarda bulunan direnç noktasının kırılması, yakın vadede bir yükselişin başlamasına olanak sağlayabilir.

XRP fiyatı düşüşe devam edebilir mi?

XRP fiyatı 0,51 dolarda bulunan direnç noktasını geçmeyi başarırsa, potansiyel olarak yeni bir yükseliş başlayabilir. Tam tersine, mevcut yatay hareketin aşağıya doğru kırılması sorun yaratabilir. Böyle bir hareket muhtemelen XRP fiyatının 0,43 dolar seviyesine düşmesine yol açarak düşüş eğilimini yeniden teyit edecek ve potansiyel olarak daha fazla kayıplara yol açacaktır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin