XRP için kritik gösterge açığa çıktı: Daha önce fiyatı 10 kat arttırmıştı!
XRP için kritik gösterge açığa çıktı: Daha önce fiyatı 10 kat arttırmıştı!

XRP fiyatı, yükseliş sapması gösteriyor, ralli yaklaşıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 yılı XRP için pek iyi geçmedi. Analist Kripto Thies’in de belirttiği gibi, en büyük üçüncü kripto para birimi, 2019’da en yüksek değere sahip ilk 10 kripto para arasında dolar kaybeden tek kripto para.

Nitekim XRP şu an Ocak ayında başladığı yer olan 0,34 dolar değerinin altında 0,29 dolardan işlem görüyor. Yüzde 15’lik bir kayıp, dünyanın sonu olmamakla birlikte, kripto para, 3.700 dolar değeriyle yıla başlayan ve 9.200 dolara kadar yükselen pazar lideri Bitcoin’den daha düşük bir performans gösterdi.

Nedenini sorgulayacak olursak

Trader’lar bu düşük performansı, Ripple tarafından yapılan XRP satışı ile ilgili olduğunu iddia ediyorlar. Üçüncü çeyrek mali raporunda, şirket, 66,24 milyon dolarlık XRP sattığını ve büyük çoğunluğunun kurumlara satıldığını açıkladı:

“Ripple, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 66,24 milyon dolarlık XRP sattı. Bu rakam, ABD doları cinsinden kripto paranın bir çeyrek yıldan diğerine satışlarında yüzde 73,7 düşüş olarak yansıdı. Dijital varlıkların piyasa değeri genel olarak üçüncü çeyrekte azalırken, genel piyasa değeri oransal olarak yüzde 30,4 azaldı. Fiyat düşüşü ise yüzde 35,4 oranında gerçekleşti.”

Bu satışların etkisi tam olarak ölçülmedi, ancak zaman içinde XRP fiyatı için azaltma potansiyeline sahip tek tutarlı neden olarak görünüyor.

XRP fiyatı toparlanabilir mi?

Kripto para pazarının genel performansı bağlamında kullanıldığında XRP’nin performansı kesinlikle rahatsız edici boyutta, ancak kripto para bir geri dönüş yapabilir mi?

Teknik sinyaller yapabileceğini söylüyor

Thies, fiyatlar düştükçe teknik göstergelerin güçlendiğini söylerken “XRPUSD için bir haftalık grafikte temiz bir büyük boğa sapması” olduğuna dikkat çekiyor. Sapma, kripto paranın önümüzdeki aylarda daha fazla değer kazanabileceği anlamına geliyor.

Ayrıca, tanınmış analist Peter Brandt, altcoinin bir elmas deseni oluşturduğunu belirtmişti. Bunun geçmiş verilere göre “geleneksel pazarlar arasında en iyi formasyon” olduğunu belirtti. Ancak kripto para piyasalarında taban olarak çalışabileceğini de ekledi. Gerçekten de, kripto para kısa süre önce elmas modelinin üzerine çıktı ve Brandt’ın 0,6691 dolarlık bir hamle tahmininin, – şu anki fiyat noktasının yaklaşık yüzde 50 daha yüksek olduğu – 0,30 doların altındaki fiyatların önümüzdeki haftalarda, belki de aylarda tutabileceğine işaret etti.

Temel analiz açısından, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde XRP’nin gerçek dünyayla uyumlu olduğunu ve dünyanın en büyük para havale hizmetleri sağlayıcısından biri olan MoneyGram’ın yaklaşık 60 saniyede ABD doları cinsinden Meksika pesosu fon transferi deneyiminin gerçek dünyaya uygunluğun kanıtı olduğunu söyledi.

ethereumworldnews


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin