1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?
1 Haziran Bitcoin analizi: BTC 10.000 doları kırabilecek mi?

CME Bitcoin vadelilerinde oluşan “gap” Bitcoin’de manipülasyon endişelerine yol açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ticaretinin bu hafta başka bir ani hareketlenme görmesi, traderların pazarları manipüle ettiği yönündeki endişelere yol açtı.

5 Kasım’da istatistikçi Willy Woo da dâhil olmak üzere çeşitli sosyal medya kullanıcılarının belirttiği gibi, borsalardaki olağandışı olaylar, Bitcoin fiyat hareketleri için önemli derecede etkiliyor.

Woo: “BTC/USD’den şüpheliyim”

Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, geçen hafta BTC/USD’yi etkilediği ortaya çıkan iki borsada – Deribit ve Coinbase Pro – ani düzensiz davranışlar görüldü.

Salı günü, trendi devam ettiren CME Group’un Bitcoin vadeli işlemleri oldu. Erken alım-satımda BTC/USD paritesi 9.300 dolara yükselmeden önce aniden 8.500 doların altına düştü.

CME Bitcoin futures daily chart

Bu düşük seviye daha önce vadeli işlem alım satımında bir boşluk (gap) oluşturdu. Yani bir seans bitiminden daha yüksek açılan yeni seans. Analistler, Bitcoin’in sık sık bu boşlukları “doldurma” çabasına dikkat çekti, ancak bu durumda bunu minimum kaynaklarla yaptı.

BTCUSD’nin kısa vadede alım satım işleminin şu an böylesine çılgınca olduğuna inanamıyorum. CME’deki boşluk zaten doldu. Bu seyrek bir şekilde işlem görmüş evet. Ama dostum, borsalardaki son fiyat hareketlerinden her zamankinden daha fazla şüpheliyim.

Cointelegraph katılımcısı filbfilb benzer şekilde tepki gösterdi ve CME’deki fiyat dolumunun alışılmadık doğasına dikkat çekti.

Bu arada Twitter analisti lowstrife, pazardaki bu hareketin, piyasa manipülasyonunun “iyi bir örneği” olduğunu iddia etti:

Orijinal tweet’ime bakarsanız, gerçek çöküşten önce tüm hacim basıldı. Ancak 1 dakikalık grafikte tüm hareketin bir parçası olduğu görülüyor. Buna “painting the tape” (bir grup yatırımcının aynı anda bir finansal varlığa organize bir şekilde işlem yapmaları” denir.

Bitcoin fiyatı hileli mi?

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda iki büyük yükseliş yaşayarak, piyasaların Mayıs 2020 btc ödül yarılanması olayından önceki aylarda düşük kalacağı yönündeki önceki hissine meydan okudu.

Hareketler analistleri şaşırttı, BTC/USD geçtiğimiz ay tarihindeki en büyük ikinci günlük kazancını kaydetti.

Daha uzun vadede, 2019, dakikalar veya saatler içinde meydana gelen ani yukarı ve aşağı hareketlerle anılan fiyat istikrarı dönemleriyle anılacak gibi duruyor.

cointelegraph


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin