featured

XRP fiyatı kritik desteğin altında: 0,50 doların altında ayı piyasası mı geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’in yerel kripto parası XRP, son balina hareketlerinin etkisiyle kayda değer bir düşüş yaşayarak kritik desteğin altına indi. 4 Nisan Perşembe günü, güncel piyasa verilerine göre 0,6 doların altında işlem gören varlık, kısa süre önce yaşanan balina transferinden olumsuz etkilenerek değer kaybı yaşadı ve bu kayıplar fiyat üzerinde önemli spekülasyonları tetikledi. Öte yandan SEC ile süren yasal süreçte yaşanan son gelişmeler, topluluk ve XRP yanlısı avukatın söylemleri ile tartışmaları ateşledi. Bu durum altcoine karşı haksız muamele yapıldığı iddialarını gündeme getirdi.

45 milyonluk XRP balina transferi

Kripto para piyasasındaki balina hareketlerini izlemeye imkân veren analiz firması Whale Alert üzerinden alınan son verilere göre son 24 saat içinde iki önemli XRP taşıma işlemi gerçekleşti. Toplam 45 milyonluk coin hareketi CEX’e aktarıldı. Her iki işleminde aynı adres tarafından yapıldığını açıklayan Whale Alert, transferlerin bugün sabah 7 gibi erken işlem saatlerinde yapıldığını belirtti.

xrp

İlk işlemin Bitstamp’a gönderim yapılarak tamamlandığı açıkladı. Bu işlemde 25 milyon XRP tokeni yeni borsaya gönderildi. Paylaşılan verilere göre 2 işlem Bitso’ya kaydırıldı. Toplam transfer edilen coin miktarının ise 20 milyon olduğu görüldü.

Kaynak: whale-alert.io

Bu balina transferlerinin neden yapıldığına dair kesin bir açıklama olmamasına rağmen transferin piyasa hareketlerini düzenlemek için yapıldığı düşünülüyor. CEX’ler üzerinden stratejik alım satımlar, XRP fiyatında düşüşleri tetikleyerek varlığın değer kaybına neden oldu.

XRP fiyat tahmini ve günlük analiz

XRP fiyatındaki günlük dalgalanma Ripple haberleri üzerinden bir miktar azaldı. Bununla birlikte XRP fiyatı son 24 saate yüzde 2,40 düşerek bu yazının yazıldığı sırada 0,57 dolardan işlem gördü. Son 1 haftalık kayıpları ise yüzde 7,66 oldu. 0,64 dolar seviyesinden düşen XRP, piyasa değeri açısından geriledi. Yüzde 2,42’lik bir düşüşle CoinMarketCap sıralamasında stablecoin USDC’nin altına düşerek piyasa değeri açısından 7. sıraya düştü. Ayrıca yıl başından bu yana yüzde 4’ün üzerinde kayıp yaşadı.

XRP
XRP teknik grafik / RSI göstergesi

İşlem hacmi açısından yüzde 17,83’lük bir düşüşle karşı karşıya kalan altcoin, güçlü bir satış baskısına karşı direnç sergiliyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 49,06 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor. Ancak nisan ayı XRP fiyat tahminleri birçok analiste göre oldukça iyimser.  Nisan ayında 1 dolara ulaşacağı düşünülen varlık, yaklaşan nihai SEC davasının sonucuyla da yakından ilgili olacak.

Analistlerin tahminleri 0,78 dolar ile 1 dolar arasında

Birçok analist Ripple tokeninin mart ve nisan ayında daha başarılı bir performans sergileyeceğini düşündü. Geçen paylaştığımız yazımızda @MikybullCrypto gibi analistlerin tahminlerine yer vermiştik ve analist tarihi modele dayalı olarak varlığın 1 dolar seviyesinde önemli bir kırılma eşiğinde olduğunu dile getirdi.

Altcoinin fiyatına dayalı bu fiyat tahminlerine karşı daha temkinli senaryolar izlenebileceği düşünülüyor. Buna karşın analist @egrag, önümüzdeki aylarda varlığın bir yükseliş görebileceğini iddia etti. Tahminlerinde nisan ayı ile temmuz ayı arasını işaret eden analist, 5 dolarlık bir fiyat hareketinin altını çiziyor. Yaklaşan yarılanma etkinliğinin de piyasada iyimser bir etki yaratacağını ve diğer altcoinler ile birlikte XRP’nin de yukarı yönlü bir ivme kazanacağı düşünülüyor.

Ayrıca Bitcoin halving etkinliği Bitcoin Minetrix gibi tokenlerin de ilgi görmesini sağlıyor. Bulut madencilik platformu olan Bitcoin Minetrix projesi,merkezi madencilik sorunlarına karşı çözümler geliştiriyor. Şeffaf ve güvenli bir tercih olarak ele alınan proje, basit kullanımı ile yatırımcısına hem aktif hem de pasif katılım olanağı veriyor.

Bitcoin Minetrix Ziyaret Et

Bu yazının yazıldığı sırada ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix, 12,8 milyonluk fon toplayarak ciddi büyümenin altını çiziyor. Fiyat artışları ile 0,0144 dolardan işlem gören ve kademeli olarak listelenmeden önce fiyat artışına gidecek olan token, yüksek potansiyeli coinlerden biri olarak ele alınıyor. Son olarak ETH ve USD ile satın alınan varlık için kart kullanımı da mümkün. 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin