9 Ekim Ripple fiyat analizi: XRP için beklenen seviyeler ve önemli noktalar
9 Ekim Ripple fiyat analizi: XRP için beklenen seviyeler ve önemli noktalar

XRP fiyatı düşse de bu veri umutları tazeledi! Yükseliş mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, geçen haftanın en yüksek seviyesi olan 0,30251 dolardan bu yana %11,2 oranında düzelme gösterdi. Şu anda 0,257 dolardan işlem gören piyasa değeri açısından en büyük 3. kripto para birimi için bazı göstergelerin gelecekte daha fazla yükselişe işaret ettiği görülüyor.

Analitik firması Santiment’in verilerine göre, geçen haftaki geri çekilmeye rağmen Ripple’ın aktif adres sayıları yüksek kaldı. Bu da geleceğe dair umutların taze kalmasına sebep oldu.

XRP fiyatı düşerken aktif adres sayısı korundu

Yukarıda resmedilen Santiment verileri, XRP’nin fiyatı 27 Temmuz’da değer kazanmaya başladığında aktif adreslerin sayısındaki artışı gösteriyor. Bu aynı zamanda Bitcoin’in 10.000 doları geçtiği gündü.

Analiz firması, bunu Günlük Aktif Adresler ve Fiyat arasında yükseliş eğilimi olarak adlandırdı. 23 Ağustos’tan itibaren, fiyat düşerken günlük aktif adresler artmaya başladı. Santiment bunun yükseliş sapması olduğunu ve teorik olarak yükseliş sapmalarının hızlı bir fiyat değerlenmesinin sinyalini verebileceğini belirtti.

Şu anda XRP’nin günlük grafiği şu şekilde:

Ripple (XRP) Fiyatı Günlük Grafik
Ripple (XRP) Fiyatı Günlük Grafik

Temmuz ayı sonlarında, güçlü hacim XRP’nin nihayet Ichimoku Bulutu’nun üzerine çıkmasına izin verdi. Ancak yükseliş, 0,31 dolar seviyesinde satış baskısı ile karşılandı. Yine de RSI kabaca olumlu bir seviyedeyken hâlâ bulutların ve kırmızı çizginin (taban çizgisi) üzerinde olduğu gerçeği söz konusu.

Ripple (XRP) Haftalık Fiyat Grafiği
Ripple (XRP) Fiyatı Haftalık Grafik

Yükseliş sinyalleri azımsanmayacak düzeyde

XRP’nin 2018’deki FOMO seviyelerinin çok altında olduğu aşikar. Ancak pek çok borsalarda, hacmin toparlandığını ifade edebiliriz. Yüksek fiyatlardan girdiyseniz aylık grafik içinizi karartabilir ancak MACD kısa süre önce yükseliş sinyali verirken XRP’nin taban çizgisinin üzerine çıkmasına da pek zaman kalmamış olabileceğini ima ediyor.

Tabii ki geçmiş fiyat hareketleri gelecekte ne olacağının bir göstergesi olamaz. Ancak Santiment’ten gelen veriler de dahil olmak üzere yukarıdaki grafikler, üçüncü en büyük kripto para birimi için daha fazla potansiyel yükseliş için işaretler olduğunu gösterdi.

Yine de bunların yalnızca birer araştırmadan ibaret olduğunu ve yatırım kararlarınızı alırken çok dikkatli olmanız gerektiğini lütfen unutmayın.

Bu arada bugünkü Chainlink fiyat analizimizi okumadıysanız buradan inceleyebilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin