Tanınmış trader, 2021’de uçuşa geçmesi beklenen 8 kripto parayı açıkladı
Tanınmış trader, 2021’de uçuşa geçmesi beklenen 8 kripto parayı açıkladı

Çinli cüzdanlardan 50 milyar dolarlık kripto para transferi gerçekleştiği ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analitik firması Chainalysis tarafından gerçekleştirilen son araştırma, kripto para alanına dair çok çarpıcı bir veri ortaya koydu. Araştırmaya göre son 12 ayda 50 milyar dolardan fazla kripto para birimi, Çin merkezli cüzdanlardan başka cüzdanlara transfer edildi.

Çin ülke dışına 50.000 dolardan fazla taşınmasına izin vermiyor

Çin hükümeti, vatandaşlarının ülke dışına her yıl yalnızca 50.000 ABD dolar taşımasına izin veriyor. Zengin Çin vatandaşları ise, hükümetin bunu engellemek için çalıştığı bildirilse de, yurt dışındaki gayrimenkullere para yatırarak ya da paravan şirketler aracılığıyla yatırımları akıtarak bu düzenlemenin dışına çıkmaya çalışıyor.

Chainalysis’in raporuna göre yasaları aşmak isteyen vatandaşlardan bazıları kripto paralara da yüksek ilgi göstermeye başladı. Firmadan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Son on iki ayda, ticaret savaşları ve yuanın devalüasyonu nedeniyle Çin ekonomisinin zarar görmesiyle, Çin merkezli adreslerden denizaşırı adreslere 50 milyar dolar değerinde kripto para biriminin hareket ettiğini gördük. Açıkçası bunların hepsi sermaye kaçışı değil, ancak 50 milyar doları Doğu Asya’dan diğer bölgelere kripto para birimi aracılığıyla sermaye uçuşu için mutlak tavan olarak düşünebiliriz.

Toplam sabit kripto para varlığının çoğunluğu Doğu Asya’da

Çinli vatandaşlar, sermayeyi taşımak ve diğer amaçlar için özellikle ABD dolarına sabitlenmiş Tether’i (USDT) kullanıyor. USDT, Doğu Asya’daki adresler tarafından taşınan tüm stabilcoin varlığının %93’ünü temsil ediyor.

Genel olarak, stabilcoin kullanımı Doğu Asya bölgesinde oldukça yaygın ve zincir içi işlem değerinin %33’ünü temsil ediyor. Bu sayı Batı Avrupa’da %21 ve Kuzey Amerika’da %17. Bu durumun, kısmen, Çin hükümetinin 2017’de kripto paralar için doğrudan yuan değişimini yasaklama kararından kaynaklandığına inanılıyor.

Doğu Asya, bir bölge olarak dünyanın en büyük kripto para birimi piyasası. Son 12 ayda işlem gören tüm kripto para birimlerinin %31’i bu bölgede gerçekleşti.

Bu arada bugünkü Ethereum, Synthetix ve Maker analizimizi okumadıysanız sizi buraya alalım. Özellikle bu kripto paralardan birinin zirve yapabileceğine dair önemli bulgular var.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin