featured

XRP fiyatı boğa koşusuna hazır: Popüler analist, Mart ayı için 1 dolar hedefine güveniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP) fiyatının Mart ayında nasıl performans göstereceği merakla beklenirken analistler olumlu yorumlar yapıyor. Önde gelen bir kripto piyasası analisti, geçtiğimiz günlerde XRP fiyatının 1 dolar seviyesine ulaşabileceğini ve küresel çapta büyük ilgi toplayabileceğini söyledi.

Dark Defender, gözde altcoin’in fiyatının başlayacak boğa koşusunda kolayca 1 dolar seviyesine yükselmesini beklediklerini duyurdu. Ancak Ripple için mevcut piyasa verileri, analistin sözleriyle çelişiyor ve bu da spekülasyonları artırıyor. Şu anda haftalık ve aylık grafiklerde önemli artışlar görülse de XRP fiyatı düşüyor.

Heyecan verici olaylar sonucunda Dark Defender adıyla anılan üst düzey bir kripto piyasası analisti, yakın zamanda Ripple destekli bir kripto para birimi olan XRP’nin potansiyel olarak ileride yükseliş ivmesi kazanacağını ve 1 dolara ulaşacağını duyurdu. Bu da kripto para piyasasında büyük bir iyimserlik oluşmasına sebep oldu. Geçtiğimiz Şubat ayında XRP’nin tanık olduğu yaklaşık %20’lik yükselişin ardından analistin yorumları, kripto piyasası meraklıları arasında dikkate değer bir ilgi toplamış gibi görünüyor.

Bütün bu olumlu yorumlara rağmen gözde altcoin’in fiyatı bu yazının yazıldığı sırada kırmızıda işlem görüyor. Bu da popüler analistin yorumları ile çeliştiği için çeşitli spekülasyonları alevlendirdi. Mevcut teknik göstergeler, ayıların daha avantajlı bir konumda olduğuna işaret ederken XRP fiyatı 1 dolar hedefine gerçekten ulaşabilir mi?

Popüler analistin sözleri XRP’nin teknik göstergeleri ile çelişiyor

Kripto analistinin X sosyal medya platformu aracılığı ile yaptığı paylaşıma göre bugün ölçeklendirilecek hedef 0,6462 dolardı. Ancak gözde altcoin’in fiyatı bugün en yüksek 0,6256 dolara ulaştı ve analiz yetersiz kaldı. Ancak analist, XRP’nin piyasa dinamiklerine ilişkin daha hayati bilgiler paylaştı.

XRP

Analist, MACD’nin yükseliş eğiliminde olduğunu ve Ichimoku bulutlarına doğru hareketini sürdürdüğünü paylaştı. Bu analistin açıklamasına göre, Fibonacci seviyesi olarak 1 dolarlık hedefe ulaşılmasının ardından fiyat hızlı bir şekilde 1,88 dolara ulaşabilir.

Her ne kadar analist XRP’nin vasat performansını öne çıkarsa da, 1 doların gözde altcoin için çok önemli bir fiyat noktası olması nedeniyle önümüzdeki boğa koşusunun kritik önemine dikkat çekti.

Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

Gözde altcoin, son 24 saat içinde %1,16 oranında bit düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,5926 dolar civarında işlem görüyor. Bununla birlikte, haftalık ve aylık grafiklerin sırasıyla %10,57 ve %19,88 oranlarında artış gösterdiği geçen ayın dikkat çekici performansı göz önünde bulundurulduğuna popüler analistin sözleri merak uyandırdı.

Ancak Coinglass aracılığı ile elde edilen veriler, hacim ve açık pozisyonlardaki düşüşle birlikte fiyatın da düşüş yaşaması sebebiyle olumsuz bir görünüme sahip. Açık pozisyonlar %6,57 oranında bir düşüşün ardından 790,12 milyon dolara gerilerken, hacim ise %24,85’lik kaybın ardından 3,22 milyar dolara düştü.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Özellikle 2024 yılında yeni çıkan coinler, erken dönem yatırımcılarının dikkatini çekmektedir. Yüksek potansiyeli ile merak uyandıran ve şu anda ön satış aşamasında olan projelerden bir tanesi de Green Bitcoin’dir.

Green Bitcoin: Tahmin oyunuyla token kazandıran yepyeni bir proje

Green Bitcoin, kripto dünyasının son gözdesi olarak öne çıkıyor. Bu proje, yatırımcıların Bitcoin’in fiyatını tahmin ederek tokenlarını stake etmelerine imkan tanıyan bir protokol olan Stake-to-Predict’i benimsemiştir. Ayrıca, doğru tahminlerde bulunan yatırımcıları GBTC tokenları kazanmaya teşvik eden Predict-to-Earn protokolüyle de dikkat çekmektedir.

Green Bitcoin ile Bitcoin arasında önemli benzerlikler bulunmaktadır. Örneğin, Green Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon token ile sınırlıdır ki bu, Bitcoin’in toplam arzıyla paralellik gösterir. Ayrıca, “Green” adının seçilmesi, projenin çevreci bir kripto girişimi olduğunu vurgulamaktadır. Green Bitcoin, Ethereum altyapısında bir ERC20 token’ıdır ve fiyat tahmin oyunuyla ödüllerin hesaplanma süresi Bitcoin’in blok kazılma süresine dayanmaktadır, yani her 10 dakikada bir ödüller hesaplanır. GBTC tokenları, ön satış aşamasının tamamlanmasının ardından borsalarda listelenerek kullanıma sunulacaktır. Peki, projenin sunduğu tahmin oyunu nasıl oynanır?

İlk olarak, yatırımcılar GBTC tokenlarını kullanarak Bitcoin’in ertesi günkü fiyatı için bir tahmin yaparlar. Tahmin edilen gün, 24 saatlik bir süre içinde 10 dakikalık aralıklara bölünür ki bu, Bitcoin madenciliğine bir göndermedir. Her 10 dakikada bir, yatırımcının tahmini doğru çıkarsa, yani “green zone”da kalırsa, kullanıcılar ödül kazanır. Kazanılan ödüller gün sonunda toplanır ve ertesi gün katılan kullanıcılara dağıtılır. Son aşamada, ödüller, katılan kullanıcıların yatırdığı token miktarına ve doğru tahminin “green zone”da ne kadar süre kaldığına bağlı olarak orantılı bir şekilde dağıtılır.

Green Bitcoin’in teknik ekibi tarafından paylaşılan dokümana göre, 21 milyonluk token arzının %27,5’i staking ödülleri olarak ayrılmıştır ve bu ödüllerin tamamı 2025 yılının sonuna kadar dağıtılacaktır.

Green Bitcoin Satın Al

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin