featured

XRP fiyatı 0,5 doların altında sıkıştı: Fiyat düşüşlerine rağmen XRP biriktirme zamanı mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyatı, yükselişteki Bitcoin ve Ethereum’un aksine, hâlâ kırmızıda batıyor. En büyük kripto BTC salı günü yüzde 1,4 artışla 26.800 dolardan işlem görürken, XRP yüzde 2,1’e varan kayıplarla karşı karşıya. Öte yandan ETH, fiyatı 24 saat içinde nispeten değişmeden kalarak 1.730 dolardan düşüyor.

Token’ın 100 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) altında sınırlanan yukarı yönü ile 0,5 doların üzerine çıkma girişimleri olağanüstü bir şekilde boşa çıktı. Avrupa seansında genel baskı yoğunlaşırken, XRP fiyatı 0,4848 dolardan işlem görüyor.

En yakın destek olan 0,48 doların işe yaraması bekleniyor. Ancak iş zora girerse yatırımcılar haziran ayındaki en düşük noktası olan 0,4450 dolara kadar olan kayıplara alışmaya başlamak isteyebilir.

Ripple CEO’su Garlinghouse düzenleyici netlik için mücadele ediyor

XRP’yi kayıtsız bir menkul kıymet teklifi olarak sattığı iddiasıyla Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından şirketiyle birlikte dava edilen Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’de düzenleyici netlik için verdiği mücadeleye devam ediyor.

Garlinghouse, Twitter’da paylaştığı bir videoda SEC’i “açık ve net bir şekilde kötü niyetle” hareket etmekle suçladı. Sözleri, şirketin yasal temsilcilerinin Ethereum’un neden bir güvenlik belirteci olarak kabul edilmediğine dair net bir bağlam sağlayacağını umdukları Hinman belgelerinin yayınlanmasının ardından geldi.

“Yeni bir şey deniyorum – bu haftanın olayları (özellikle Hinman belgelerinin yayınlanması) hakkında benden bazı düşünceler. Benim için tüm bunların kişisel bir yönü var – ve bazı kişisel yorumları hak ettiğini hissettim.”

Hinman belgelerinin SEC’in “kurallar hakkında bilerek kafa karışıklığı yarattığını ve bu kafa karışıklığını uygulama yoluyla kullandığını” ima ettiğini belirtti. Ripple’ın CEO’su uzun bir süredir kurumu yaptırıma dayalı düzenleme yaklaşımı nedeniyle eleştiriyor.

Garlinghouse, SEC’in inovasyonu “boğmak” ve ABD’deki kripto para sektörünün büyümesini engellemek için yola çıktığını düşünüyor ve odak noktasının herhangi bir dijital para birimi ya da blok zinciri teknolojisi olmadığını savunuyor. Bunun yerine, konunun özü SEC’in kripto para birimi ortamına ilişkin benimsediği kapsayıcı yaklaşımda yatmaktadır.

Ayrıca sektör içinde birliğin önemini vurgulayarak, SEC’in düzenleyici yaptırımlarını potansiyel olarak daha fazla kripto işletmesini kapsayacak şekilde genişletebileceği uyarısında bulundu.

XRP yatırımcıları 0,5 dolar çevresinde sıkışıyor

Pek çok yatırımcı XRP fiyatının 0,5 doların altına düşmesinin geçici olduğuna ve diz çöktürücü bir toparlanma tepkisini tetikleyeceğine inanıyordu. 0,4575 dolara geri çekilme, Hinman konuşma belgelerinin açıklanmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bu nedenle XRP’nin hala 0,5 dolarlık direnci geri kazanma ve 0,56 dolara itme ivmesine sahip olduğuna inanmak için nedenler vardı.

XRP fiyatı
XRP/USD günlük grafik | Ticaret görünümü

Düşüşler hız kesmeden devam ederse Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (AMCD) bir satış sinyalini doğrulayacaktır. XRP fiyatında kısa pozisyon almak isteyen yatırımcılar, mavi renkli MACD çizgisi kırmızı renkli sinyal çizgisinin altına inene kadar beklemek isteyebilir.

Daha önce de belirtildiği üzere, XRP fiyatının kısa vadeli desteği 0,48 dolardan geri alma olasılığı bulunmaktadır. Ancak en kritik destek ve her ne pahasına olursa olsun savunulması gereken destek, yükselen trend çizgisinin altındadır.

Bu trend çizgisinin kırılması ve altında kalınması, XRP fiyatının dinamiklerini büyük ölçüde değiştirecek ve boğaların acil bir toparlanma için bastırmasını zorlaştıracaktır. Bununla birlikte en az direnç gösteren yol yukarı yönlüdür.

Ancak yatırımcılar 0,48 dolarlık desteği ve yükselen trend çizgisini yakından izleyerek hazırlık yapabilirler. Yukarı yönde, 0,56 dolara kadar kısa vadeli kazançların ve 1 dolara nihai tırmanışın önünü açmak için 0,5 dolarlık direnç yoldan çıkmalıdır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin