XRP

XRP fiyat tahmini: Yasal düzenlemeler arasında boğaların gözü 0,60 dolarda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta yaşanan hızlı yükselişin ardından bu hafta yatay seyreden kripto para piyasasında önemli bir role sahip olan XRP, son yasal gelişmelerin ardından bir dönüm noktasında yer alıyor. Farklı tahminlere göre nisan ile ağustos ayı arasında sonuçlanması beklenen Ripple, SEC davası nedeniyle durağan bir süreç geçiren XRP’ye yönelik beklentiler artıyor.

Özellikle Ripple vs. SEC davasında önemli bir tarih olan 20 Şubat’ın yaklaşması başta analistler olmak üzere takipçileri de heyecanlandırdı. XRP fiyatı bu süreçte son 1 ayda yüzde 5,5’lik bir yükseliş kaydetti ve altcoinin fiyatı dalgalı bir seyir izlemesine rağmen son üç haftadır 0,50 doların üzerinde kalmayı başardı. Altcoin grafiklerindeki bu direnç, dijital varlığın bir toparlanma sürecine girdiğini ve yukarı yönlü hareket edeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

Ripple vs. SEC davasında yeni aşama ve XRP balina hareketleri

20 Şubat’ta keşif aşamasının sonuçlanması ile ilgili kararın netleşecek olması dava süreci hakkında farklı tahminlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Ripple’in sürenin uzatılmasına dair talebi kabul edildi ve ciddileşen süreçte bu tür hamleler artık davanın sonuca yaklaştığını düşündürüyor. XRP sahipleri ise bu hamlenin fiyat üzerinde olumlu bir etkisi olacağını tahmin ediyor.

Bununla birlikte 22 Şubat Perşembe günü XRP tokeni balina hareketleri ile gündeme geldi. Açıklanan son verilere göre XRP balinaları son zamanlarda devasa miktarda coini satım platformu CEX borsasına aktardı. Yaklaşık 203,3 milyon tokenin transferi altı adımda gerçekleştirildi ve ardından Ripple’in XRP’si hakkında spekülasyonlar yayıldı. Bu hareket, zor günler geçiren XRP fiyatının 0,54 dolara düşmesine neden oldu.

Balina hareketleri neye işaret ediyor?

Son gerçekleştirilen balina transferi ile altcoin fiyatının düşmesi arasında paralellik olsa da bu hareket geniş kapsamlı ele alındığında daha büyük bir gelişmenin işareti sayıldı. Analiz firması Whale Alert’ın açıkladığı verilere göre Ripple’ın balina aktivitesi, altcoin için olumlu işaretler içeriyor. Büyük balina hareketleri, piyasa değerine göre büyük altcoinler arasında yer alan bu altcoinin yakın zamanda yükselen değerine yönelik bir işaret kabul ediliyor. Özellikle balina faaliyetlerindeki bu artışa olan ilgi, daha büyük bir hareketin habercisi olarak değerlendiriliyor. Buna karşın SEC davasında önemli tarihler yaklaşırken teknik göstergeler XRP fiyatı için farklı bir tablo çiziyor. Açıklamalara göre başta yasal düzenlemeler ve piyasa analizi, altcoin için büyük bir değişimin habercisi.

XRP fiyat tahmini: Yükseliş beklentileri ve analistlerin görüşü

Son haftalarda XRP fiyatı, önemli bir destek seviyesini korumaya çalışıyor. Bu sırada büyük yatırımcılar pozisyonları yükseltirken bazı yatırımcılar temkinli davranmayı tercih etti. Bu durum XRP olan güvenin arttığını gösteriyor ve altcoin fiyatı için iyimser bir görünüme işaret ediyor. Çünkü yatırımcılar arasında varlığa yönelik algının değiştiğine dair hamleler yapılıyor.

Teknik açıdan bakıldığında, altcoinin fiyatı hakkında yükseliş tahinleri artıyor. Özellikle ünlü kripto para analistlerinden olan Dark Defender, varlığa yönelik tahminlerinde iki kritik seviyeyi işaret etti. Analist, öncelikle tokenin üçüncü dalga hedeflerinin bir parçası olarak 1,88 dolara ulaşacağını ve bunun öncesinde 0,90 dolar seviyesine çıkacağını düşüyor.

xrp
Kaynak: Tradingview

Ek olarak teknik grafikler de varlığın bir yükseliş trendi içinde olduğuna işaret veriyor ve destek seviyesi 0,60 dolar. Bu seviyenin üstüne çıkılması hâlinde dirençler 0,64 dolar Fibonacci düzeltme seviyelerinde yer alıyor. Olumsuz sürprizlerden kaçınmak için kritik destekleri izlemek çok önemlidir.

Yakından izlenen XRP fiyatının nasıl hareket edeceği merak konusu olmaya devam ederken yeni çıkan altcoinler de dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle farklı söylemlere sahip olan ve yeni çıkış yapmaya hazırlanan köpek teması ile oluşturulmuş Scotty AI tokeni, gelişmiş yapay zekâ desteği ile piyasada önemli bir rol oynayabilir. 

Yapay zekâ destekli yeni bir proje: Scotty AI tokeni nedir?

Gelişmiş yapay zekâ yetenekleri ile tanıtılan Scotty AI projesi, dijital varlık piyasasında hız ve güvenlik sorunlarına yönelik çözümler sunar. AI teknolojileri ile desteklenen token, gerçekleştirilen her işlemin yalnızca güvenli olmasını değil, aynı zamanda kazançlı olmasını da hedefler. Özellikle blockchain teknolojisinin iç işleyişi konusunda her daim güncelliğini koruyarak daha karmaşık kodları çözebilen proje, gözden kaçabilen hataları kolayca tespit ederek kripto sektöründe koruyucu bir görev üstlenir.

Güvenlik konusunda oldukça güçlü söylemlere sahip olan Scotty AI tokeni ön satışla yatırımcıya sunulur. Yüzde 30’lük kısmı halka açık ön satışta olan proje, kendi resmi web sitesi üzerinden satın alınır. Güncel verilere göre ön satışta 5. evrede olan Scotty AI projesi şimdiye kadar 505,026.24 dolar topladığını açıkladı. Resmi web sitesi üzerinden satışa sunulan token, 0,00555 dolardan cüzdana eklenebilir. 

SCOTTY AI SATIN AL

ethnews

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin