featured

Ripple CEO’su XRP ETF’sine yeşil ışık yaktı: Yasal düzenlemeler ve netlik arayışı sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple’in ünlü CEO’su Brad Garlinghouse, XRP ETF haberleri ile ilgili yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Yakın bir tarihte Bloomberg kanalına verdiği özel bir röportajda konuya açıklık getiren CEO, borsada işlem gören bir XRP fonunun (ETF) potansiyel lansmanı hakkında önemli bilgiler dile getirdi. CEO başta potansiyel lansmanı çevreleyen söylentileri ele aldı ve ardından kripto para düzenlemesinin mevcut durumu hakkındaki görüşlerini paylaşırken sektörde daha net kurallara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Stop ETF beklentileri, özellikle ABD Stop Bitcoin ETF’lerinin başarılı gidişatından sonra Ethereum ve XRP gibi altcoin için de gündeme gelmeye başladı. Şu anda yasal bir sürecin içinde zor günler geçiren XRP için de ETF yönelik spekülasyonlar netleşiyor.

Ripple yasal süreci ve ETF söylentileri

Ripple CEO’su Garlinghouse, röportaj sırasında Ripple’ın SEC ile olan dava sürecini detaylandırarak sözlerine başladı. Kurumun kripto para sektörü için net yönergeler sağlamak yerine uygulama yoluyla düzenleme yaklaşımına dikkat çekti.  Ayrıca düzenleyici netliğin sağlandığı bir karar için halen umutlu olduğunu sözlerine ekledi. CEO bu düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Sürekli olarak kaybettiler. Önemsedikleri her konuda Ripple davasını kaybettiler.” dedi.

ripple

Ayrıca şimdiye kadar gelen süreçte mahkemelerin, Ripple’ın lehine olmak üzere kararlar verdiğini söyledi ve XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirleyerek sürekli olarak SEC aleyhine kararlar çıktığına dikkat çekti.  Ardından Garlinghouse, düzenleyici ilerleme konusunda iyimser olduğunu ifade ederek sözlerini netleştirdi. “Bence SEC sürekli kaybettiğini fark ettiğinde ya da Kongre devreye girip yeni bir mevzuat yazdığında bu durum sona erecek.” diyerek dava sürecinin ilerleme şekline gönderme yaptı.

Dava sona mı yaklaşıyor?

Ripple CEO’sunun sözlerine ek olarak Ripple SEC davasının sona yaklaştığına dair öngörüler mevcut. 2020’de başlayan davada Ripple’ın XRP tokeninin sınıflandırılmasına ilişkin argümanlar sunuldu ve karşı argümanlar sunmasıyla süreç ilerledi. Sektör uzmanları ve yatırımcı tarafından yakından takip edilen bu süreç kripto para piyasasında geniş kapsamlı etkiler doğurabilir. Bu haberler eşliğinde tanınmış kripto para analisti Whalefud Capital, X platformunda paylaştığı kısa bir gönderide cesur bir açıklama yaparak Ripple ve SEC davasının önümüzdeki nisan ayında sonlanacağını öne sürdü.

Bu açıklama, kripto alanında tartışmalara ve spekülasyonlara yol açarken bu zaman çizelgesini etkileyen faktörler ve bunun Ripple ve daha geniş kripto endüstrisi için potansiyel etkileri hakkında soruları gündeme getirdi. Buna karşın çözüm önerileri için son başvuru tarihinin 29 Nisan olduğu biliniyor ve davanın temmuz, ağustos ayına dek uzayabileceği düşünülüyor.

Bir XRP ETF’si için potansiyel

Ripple ETF potansiyeline bakıldığında Garlinghouse iyimserliğini dile getirerek Ripple XRP ETF fikrine açık olduğunu net şekilde ifade etti. Piyasa dinamiklerini geliştirme ve yeni fırsatlar sunma potansiyeline değindi. XRP ETF konusunda çeşitlendirmenin riski yönetmenin anahtarı olduğu söyledi. Özellikle yeni seçenekler arayan yatırımcılar için bir alternatif olan bu yöntem ile borsanın ilk dönemleri arasında paralellik kurdu. Bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasını, mahkemelerin SEC’in direncine meydan okumaya istekli olduklarının bir işareti olarak görüyor.

“Bence başka ETF’lerin de olması mantıklı.” dedi. Garlinghouse, belirli tartışmaları doğrulamamakla birlikte, Ripple’ın bir XRP ETF’sini desteklediğini ifade etti: “Bunu kesinlikle memnuniyetle karşılarız. Ve bence farklı tokenlar etrafında birden fazla ETF’nin olması kaçınılmaz.”

Artan belirsizlikle birlikte XRP fiyatı son 24 saate yüzde 5’e yakın bir gerileme gördü. 0,5357 dolardan işlem gören varlık için yatırımcılar ve analistler gelişmeleri yakından izliyor. Topluluğun ilgisi ve düzenleyici tartışmalar kripto para ETF’lerinin gidişatını etkilerken listelenme aşamasına yaklaşan yeni kripto paralar yatırımcı arasında heyecan yaratıyor. Bunlardan biri olan Bitcoin Minetrix ise son güncellemeler ile yeni bir etaba geçtiğini duyurdu.

Bitcoin Minetrix son gelişmeler

Bitcoin Minetrix geleneksel madenciliğe alternatif olarak geliştirilen bir projedir. Özellikle geleneksel madenciliğin merkezileşmiş sorunlarını ele alarak çözümler üreten Minetrix projesi, ilk olarak ETH ağı üzerinden güvenli bir kullanım sunar. Çünkü üçüncü taraf madencilik risklerine karşı oluşan dolandırıcılık sorunlarına karşı güvenli bir altyapıya sahiptir. Ek olarak bir bulut madencilik platformu olan bu proje, sıradan insanların madencilik üzerinden kâr etmesini sağlamak için minimum seviyede teknik bilgi gerektirir ve herkes için kolay bir kullanım sunar. Oldukça kolay ve pratik bir çalışma anlayışına sahip olan Minetrix tokeni ayrıca çevreci bir bakış açısına da sahiptir. Basit yükseltmeler ile güncelliğini korur ve ağır donanımlara ihtiyaç duymadığı için ısı ve ses gibi sorunları ortadan kaldırır.

BTCMTX tokeninin son verilerine baktığımızda proje, X platformunda ön satış aşamasında 11.2 milyon topladığını duyurarak yeni bir etaba başladı. Bu gelişmeyle büyümeyi sürdürdüğünü kanıtlayan Bitcoin Minetrix projesinin token fiyatı 0.0136 dolar. Son olarak kripto para borsalarında listelenmeden düşük fiyatlara alınabilecek olan tokeni ETH ve USDT ödenerek cüzdana eklemek mümkün.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

u.today


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin