featured

XRP fiyat analizi: Analist, boğa kupası modelini açıklıyor! XRP 31 dolar ile 50 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç gündür yükseliş hareketi içinde işlem gören XRP, geçtiğimiz 24 saatte bir haftalık kazancını kaybederek önemli bir fiyat düzeltmesi yaşadı. 0,74 dolar seviyesinden 0,62 dolara gerileyen varlık, kripto para piyasasının etkisiyle düştü. Bu düşüşe rağmen XRP grafiğinde oluşan boğa kupası analistlerin dikkatini çekti. X platformunda Cryptobilbuwoo0 ismiyle bilenen kripto para analisti, altcoinin gelecek fiyatı hakkında olumlu tahminlerini paylaştı.

Analist teknik grafiklere dayanarak altcoinin fiyatında oluşan kısa vadeli geri çekilmenin gelecek potansiyelini etkilemediğini gösterdi. Gelecekteki yükseliş trendini belirlemek için haftalık grafikte iki farklı formasyonu ele aldı. Analistin tespitlerinde özellikle fincan ve kulp modeli dikkat çekti, çünkü bu grafik modelinin yükselen bir trendin devamı niteliğinde olduğu kabul edilir.

Fincan ve kulp formasyonu

Kripto para grafiklerinde geniş ve dar U harfini andıran fincan ve kulp formasyonu, genellikle yükseliş işareti olarak yorumlanır. Analist tarafından XRP grafiğinde tespit edilen bu boğa kupası ve kulp formasyonu yaklaşan fiyat artışı için belirgin bir işaret sayılır. Fincan olarak ifade edilen dip kısımdan yukarı doğru gerçekleşen fiyat artışının ardından bir konsolidasyon dönemini gerçekleşir. Grafikte bu konsolidasyon kulp kısmıyla ifade edilir. Kripto para analistleri, bu oluşumu fiyat artışına yorumlar ve fiyatta bir kopuş anlamına gelir.

XRP
XRP fincan kulp modeli Kaynak: X

Kripto analisti Cryptobilbuwoo0 fincan ve kulp formasyonu ile ilgili geçmiş verilere de değildi. Analist benzer bir formasyonun XRP grafiğinde 2018 yılında oluştuğunu ve bu dönem varlığın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti.  2020 Mart ayından Nisan 2021 dönemine kadar fiyatta bir toparlanma görüldü. 2021 yılında gerçekleşen zirveden bu yana toparlanma olarak tanımlanan süreç bir konsolidasyon aşamasını oluşturdu. Analist fincan ve kulp formasyonunun doğru çıkması hâlinde altcoinin fiyatının 31 dolara doğru hareket edeceğini düşünüyor.

Uzun vadeli Fibonacci seviyeleri neyi işaret ediyor?

Kripto para analisti Cryptobilbuwoo0, X paylaşımında uzun vadeli destek seviyelerini işaret eden iki farklı Fibanacci bölgesini vurduladı. Uzun vadeli pivotal 1,618 bölgesi ve grafikteki bu bölge 26 dolar 33 dolar arasında potansiyel bir hedefi işaret eder.  Ayrıca analistin ifade ettiğin göre bu aralıkta oluşan bir bölge, 50 dolarlık potansiyel bir fiyat aralığında hizalanır. Ek olarak analist Cryptobilbuwoo0 bu görüşünü Elliott teorisi ile destekliyor. Yükseliş momentumunu gösteren Elliott Dalga Teorisi, analistin görüşüyle uyumlu bir görünüm sergiliyor.

Analist, Fibanacci hedeflerine göre XRP fiyatının süreç içerisinde beş farklı dalga halinde hareket ettiğini öne sürer. XRP fiyatının şu anki fiyat görünümü geri çekilme seviyelerinde ve 3. dalga içinde hareket ediyor. Birçok analist tarafından paylaşılan bu teoriye göre 3. dalga hareketi içinde 21,54 dolarda ve bu hareket 4,236 ile aynı fiyat artışında hareket etmesi bekleniyor.

Yaklaşan Bitcoin Halving etkinliği XRP fiyatını nasıl etkiler?

Kripto para piyasasında heyecanla beklenen ve olası bir ralliyi başlatacak olan Bitcoin yarılanması, diğer altcoinlerde olduğu için XRP fiyatı için de önemli bir katalizör görevi görebilir. Yarılanma sonrasında genel piyasa hareketleri ile birlikte yükselme potasiyeli taşıyan XRP coinin yanında yeni çıkan Bitcoin Minetrix tokeninin de önemli bir atılım yapması bekleniyor. Yeni çıkan coinlere arasında yer alan BTCMTX tokeni, geleneksel madenciliğe karşı alternatif bir yöntem olarak geliştirildi. Token projesi güvenli ve şeffaf bir kullanım sunarak yenilikçi bir bakış açısıyla sıradan insanların madencilikten gelir elde etmesine olanak tanır.

Bulut madenciliği sistemi ile minimum teknik bilgi gerektirir ve staking mekanizmasıyla kârlı bir seçenek sunar. Maliyet verimliliği ve çevreci çözümleri ile tercih edilebilir bir yatırım aracı olan BTCMTX token, şu anda ön satış aşamasında ve hızla büyümeyi sürdüren varlıklardan biri. X platformunda yaptığu duyuruya göre 12.2 milyon birikim toplayan token  0.014 dolardan satın alınabilir. Listelenmeden önce cazip fiyatlara alınabilecek olan varlık, ETH ve USDT öneme araçlarının yanında kart ile de satın alınabiliyor. 

Bitcoin Minetrix Satın Al

XRP fiyat analizi

Son 4 günde önemli bir yükseliş grafiğinde hareket eden XRP fiyatı, 14 Mart Perşembe günü 0,67 dolar seviyesinden 0,62 dolara kadar geriledi. Altcoin, 11 Mart’a yüzde 18’lik kazançla yılın en yüksek seviyesi olan 0,7442 dolara yükselmişti. Bu yükselişle birlikte yeniden bir iyimserlik kazanan XRP fiyatı, son yükselişin ardından değer kaybetmeye başladı ve bu seviyede karşılaştığı dirençle düşmeye başladı. 24 saate yüzde 9,7 değer kaybeden varlık, bu yazının yazıldığı sırada 0,61 dolardan işlem görüyor.  Bu süreçte dalgalı bir seyir izleyen ve altcoin eski değerine ulaşabileceğini düşünen analist, mevcut boğa koşusunda XRP’nin yeniden bir tırmanış başlatabileceğini açıkladı.

XRP 1 günlük fiyat grafiği

Son olarak kısa vadeli bakıldığında varlık XRP fiyatı, 0,62 dolarlık destek seviyesinde tutunabilirse boğalar 0,69 dolarlık direnci zorlayabilir ve önümüzdeki hafta yeniden 0,73 doları test edebilir.

timestabloid

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin