featured

Solana fiyatındaki potansiyel düzeltmeyi fırsata çevirmek: İşte, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktalar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Solana Fiyat Analizi – Kripto para piyasasında adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), 2024 yılının en yüksek seviyesi olan 174 dolardan reddedildikten sonra bir geri çekilmeye tanık oldu. Şu anda fiyat 170 dolarda bulunan kısa vadeli destek noktasında tutunmaya çalışıyor.

Son yükseliş rallisinin ardından yatırımcılar sıradaki hedefin 200 dolar olduğunu düşünüyordu. Ancak aşırı alım koşulları ve kâr realize etme hareketleri sebepleriyle yeni bir satış dalgası başlamış gibi görünüyor.

Uzun vadeli Solana yatırımcıları, fiyatın daha fazla düşüş yaşaması durumunda bunu fırsata çevirmeyi planlıyor. Çünkü altcoin’in, düzeltmenin tamamlanmasının ardından yeniden yükselişe geçeceğine dair inanç yüksek.

Solana fiyatı, piyasa lideri olan Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73,737 dolara yükselmesinin ardından yalnızca 24 saat içinde 170 dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı. Solana şu anda kripto para piyasasındaki en büyük üçüncü en büyük akıllı sözleşme tokenı olma unvanına elinde bulunduruyor. Fiyat, 2023 yılının 4. çeyreğinde 20 dolar civarında işlem görüyordu. Dolayısıyla bu sene gerçekleştirdiği yükseliş rallisi ile sabırlı yatırımcılarını ödüllendirdi.

Solana (SOL) fiyat rallisinin sebebi ne?

Solana ekosisteminin yerel tokenı olan SOL, kripto para piyasasındaki artan duyarlılıkla desteklendi. Fiyat, Ocak ayında kripto piyasasındaki belirsizlikle mücadele etmeye çalıştı. Olumsuzluklar sonucunda altcoin, Aralık ayındaki zirvesi olan 125 dolar seviyesinden 80 dolara kadar düştü.

Boğaların piyasaya geri dönmesiyle birlikte SOL fiyatı da toparlanmak için yeniden güç buldu. Bunun dışında Solana, Defi alanındaki geliştiricileri ve Web3’te bulunan ortakları, yatırımcıları ve daha fazlasını bir araya başarılı bir şekilde getiren canlı bir ekosistemdir.

Solana fiyatının, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 260 dolara yükseldiği önceki boğa koşusundaki performansı, şu anda yatırımcıları arasında bir FOMO oluşturmuş durumda. Piyasa katılımcıları bu seviyelere bir geri dönüş olacağından emin olduğu için SOL fiyatı daha yüksek seviyelere çıkmış olsa bile satın almaktan çekinmiyorlar.

Neden bir geri çekilme gelebilir?

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi’ne (RSI) göre SOL, hem kısa hem de uzun vadeli zaman dilimlerinde aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Dört saatlik grafikte bulunan RSI göstergesinin nötr olduğu ve 80 civarından düşüş yaşadığı görülüyor.

170 dolarda bulunan kısa vadeli destek noktasının kaybedilmesinin ardından devam eden düzeltmenin yolu açıldı. SOL fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 167 dolar civarında işlem görüyor ve 163,88 dolara dokunmasının ardından yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Solana SOL fiyat tahmini

Yatırımcılardan gelen satış dalgasının sebebi, zirve fiyatlara ulaşılmasının ardından kâr realize etme isteği olabilir. Bu da gözde altcoin’in fiyatının 200 dolarda bulunan kritik direnç noktasında ulaşamadan önce 140 dolara düşme olasılığının yüksek olmasının ikinci sebebi olabilir.

Solana blockchain’ine giren ve çıkan para akışını gösteren bir gösterge olan Para Akışı Endeksine bakıldığında satış baskısının yoğunlaştığı görülüyor. Eğer aşırı alım bölgesinden gelen düşüş eğilimi devam ederse SOL fiyatının 160 dolardaki destek noktasına düşmekten başka seçeneği kalmayabilir. 20 günlük EMA seviyesi, SOL fiyatının 150 ile 140 dolar arasında bulunan aralığa düşmesini engelleyerek satış baskına son verebileceği için kritik öneme sahiptir.

Üçüncü neden ise Bitcoin’in Nisan ayında gerçekleşmesi planlanan halving etkinliğidir. Piyasanın buna nasıl tepki vereceği net olmamakla birlikte, bir geri çekilme gerçekleşmesi olağan bir durumdur.

Yatırımcıların büyük bir olayın heyecanı sırasında token satın almayı tercih edip, olayın gerçekleşmesinin ardından satış yaptıkları bilinen bir gerçektir. Bitcoin halving etkinliği, piyasadaki BTC arzını azaltarak enflasyonu kontrol altına almak amasıyla her dört yılda bir gerçekleşir. Bu, madenci ödüllerinin yarıya indirilmesiyle elde edilir.

Arz azalıp talep arttıkça Bitcoin fiyatı genellikle halving etkinliğinin hemen ardından yükselme eğiliminde oluyor. Bununla birlikte kripto piyasasındaki duyarlılık da katlanarak artıyor ve altcoin’ler de piyasaya uyum sağlayarak yükselişe geçiyor.

Kripto para piyasasının hareketli günler yaşadığını göz önünde bulundurduğumuzda yatırımcılar, yüksek potansiyelli ve şu anda düşük fiyata sahip olan projelere yöneliyor. 2024 yılında yeni çıkan coinlerden bir tanesi olan ve çevreci yaklaşımı ile büyük ilgi çeken eTukTuk gelecek vadeden projelerden bir tanesi. Peki, şu anda ön satış aşamasında olan eTukTuk nedir ve gelecekte nasıl bir fiyat performansı sergileyecek?

eTukTuk: Kripto piyasasının çevreci projesi

eTukTuk (TUK), çevreci yaklaşımı ile dikkat çeken ve elektrikli mobilite alanında devrim yaratmayı amaçlayan yenilikçi bir kripto projesidir. Bu proje, sürdürülebilir bir dönüşüm yaratmayı ve sürdürülebilir bir ekosistem inşa etmeyi hedeflemektedir.

Etuktuk Satın Al

eTukTuk projesinin öncelikli hedefleri, hava kirliliği, karbondioksit emisyonlarına bağlı sağlık sorunları ve gelişmekte olan ülkelerdeki finansal dışlanma gibi zorluklarla mücadele etmektir. eTukTuk projesi, bu belirlediği hedeflere ulaşmak için yapay zeka ve blockchain teknolojilerini muazzam bir şekilde birleştirdiği bir ekosisteme sahip. Projenin arkasındaki ekip Binance blockchain’ini seçerek iyi bir tercihte bulunmuşlardır.

eTukTuk meme coin hayranlarına benzersiz bir deneyim sunuyor

Bu projenin, kripto piyasasındaki meme coin yatırımcılarına da hitap etmesinin sebebi kullanıcılara oyun oynayarak kazanma fırsatı da sunmasıdır. Kullanıcılar Sri Lanka sokaklarında geçen bir taksi oyunu oynayarak, hız ve yetenekleri aracılığı ile kazanç sağlama fırsatı yakalıyor.  Sonuç olarak birçok farklı unsuru bünyesinde barındıran eTukTuk projesi, yüksek potansiyeli ile dikkat çekiyor ve erken dönem yatırımcılarını bekliyor.

Etuktuk Satın Al

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin