XRP fiyatı
Analistler % 12’lik sert düşüşe rağmen XRP fiyatından neden umutlu?

XRP fiyat analizi: Ripple tokeni dünkü kazanımları siliyor, XRP’de yön neresi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple tokeni XRP,  dün (17 Ekim) üzerinde ısrarla durduğumuz 30 sent fiyatına kadar yükseldi. Günün üçüncü 4 saatlik mumunda düşüş gören XRP, şu an 0,2881 dolardan el değiştiriyor. Mevcut piyasa değeri 12,5 milyar dolar olan üçüncü kripto para, dün açılış fiyatı itibarıyla yaklaşık yüzde 8 yükseldikten sonra bugün, gün ortası itibarıyla yüzde 5 civarında bir geri çekilme yapmış durumda. Bu düşüş, piyasanın içinde bulunduğu satış baskısının yanında XRP’nin 30 sent psikolojik sınırına tutunamamasından kaynaklanıyor.

Günlük XRP/USD grafiği

Teknik olarak baktığımızda Ripple tokeni XRP’nin 100 günlük MA’nın (0,2827 dolar ) önemli bir destek olduğu görülüyor. Zira dünden  önceki düşüş hareketi, 100 MA seviyesinde sonlanmıştı. Bugün yaşanan düşüş hareketi, bu desteğin altında bir gün kapanışı yaşarsa, XRP’nin düşüş trendinin hızlanacağından bahsedebiliriz.

XRP/USD paritesine Bollinger bantları çerçevesinde baktığımızda kripto paranın bantın üst bölgesinden aşağıya doğru sert bir düşüş yaptığı görülüyor. Teknik açıdan Bollinger üst bandında aşağı doğru bir hareketin ilk durağı Bollinger orta çizgisi olur. Ancak son birkaç gündür 100 MA’dan alışlar bu hareketi engelliyor. Bu da 100 MA’nın önemini pekiştiriyor. O halde bu noktanın (0,2827 dolar) kırılması, kısa vadede XRP’yi 0,2690’a itebilir.

Önemli teknik göstergeler Ripple tokeni için ne diyor?

Önemli teknik göstergelerde XRP’de bir düşüşü destekler yönde hareket ediyor. Hem günlük hem de 4 saatlik görünümde yönünü aşağı çevirmiş stokastik RSI ve RSI, düşüş baskısının daha yüksek olduğunu gösteriyor. MACD göstergesi ise günlük görünümde pozitif bölgede olmasına karşın momentumu düşüyor. 4 saatlik grafikte MACD ise negatif bölgeye geçmiş olup düşüşün devam edebileceği yönde olumsuz sinyaller üretmeye devam ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin