Bitcoin’deki düşüşün nedeni belli oldu: SEC, bir ETF kararını reddetti!
Bitcoin’deki düşüşün nedeni belli oldu: SEC, bir ETF kararını reddetti!

Bitwise Bitcoin ETF’de yeni gelişme, SEC’den flaş çıkış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için reddedilen bir teklifle ilgili olarak geçen hafta verilen kararını yeniden gözden geçiriyor. Teklif, Bitwise Bitcoin ETF Vakfı için NYSE Arca tarafından sunuldu. Bu arada, SEC, farklı bir bitcoin ETF tipi için önerilen bir kural değişikliğini de değerlendirecek.

ETF kararı beklemede kaldı

SEC, NYSE Arca’nın Bitwise Bitcoin ETF Trust’ın hisse senetlerini listeleme ve ticaret teklifini onaylamaması konusundaki son kararı ilgili olarak NYSE’nin ana şirketi olan Intercontinental Exchange’e (ICE) 15 Ekim tarihli bir mektup gönderdi. Bu teklif, 9 Ekim’de reddedilmişti. Bu mektup, “Komisyonun Uygulama Kurallarının 431. maddesi uyarınca, 17 CFR 201.431 sayılı Komisyonun delegasyon eylemini inceleyeceğini” bildiriyor.

9 Ekim reddinden önce, ICE ve Bitwise aktif olarak bitcoin ETF önerilerini SEC ile görüşüyorlardı. Komisyon, onaylanmamasının “Bitcoin veya blockchain teknolojisinin daha genel olarak bir inovasyon veya yatırım olarak fayda veya değere sahip olup olmadığının değerlendirilmesine dayandığını” vurguladı. Bu, bildiğiniz gibi SEC’in ilk red kararı değil. Geçen yıl Ağustos ayında, Komisyon dokuz bitcoin ETF’si için üç teklif için aynı kararı almıştı.

Sırada T-Bill Bitcoin ETF var

SEC, Bitwise Bitcoin ETF varlığı için teklifi yeniden gözden geçirmesinin yanı sıra, NYSE Arca tarafından sunulan bir başka önerilen kural değişikliğini de değerlendirmekte. Borsa, Amerika Birleşik Devletleri Bitcoin ve Treasury Investment Trust hisselerini listelemek ve ticaret yapmak istiyor.

Teklif ilk olarak 12 Haziran’da ajansa sunuldu ve 1 Temmuz’da Federal Kayıt’ta yayınlandı. Borsa, 4 Ekim’de önerilen kural değişikliğinde 1 No’lu Değişiklik yaptı ve daha sonra SEC, halktan yorumlar almaya başladı. 10 Ekim itibarıyla ajans, teklif hakkında dokuz yorum aldığını söyledi.

Değişikliğe göre, “finansal varlığın (a) bitcoin ve (b) vadesi bir yıldan az olan kısa vadeli ABD Hazine menkul kıymetlerinden başka bir varlığı olmayacak (‘T-Bono’). Buna göre” T-bonoların vadesi, dayanak varlıkların satışı ve satın alınması, varsa itfa ve harcamaları ile ilgili olarak ABD Doları’nı kısa bir süre için tutabilir.”

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin