featured

XRP fiyat analizi: Stablecoin spekülasyonları ve stratejik ortaklıklar fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP haberleri: Kripto para piyasası 13 Haziran Perşembe günü itibarıyla toparlanma belirtileri gösterirken Ripple cephesinde stablecoin haberleri ile spekülatif gelişmeler yaşıyor. Ripple CTO’su paylaştığı son X gönderisinde XRP topluluğunu şaşırtarak önemli uyarılarda bulundu. Bununla birlikte Ripple, Amerikan dolarını destekleyecek çalışmalar yaparken gelecekteki stablecoinin adını resmen açıkladı.

Ripple stablecoini RLUSD fiyat artışını tetikleyecek mi?

Amerikan dolarına endeksi bir stablecoin çıkarmaya hazırlandıklarını aylar öncesinden duyuran Ripple, stablecoinin adının RLUSD olacağını paylaştı. Amsterdam’da düzenlenen zirvede yaptığı açıklamada duyurulan RLUSD, yatırımcılar arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. XRP Ledger Zirvesi’nde açıklanana göre yeni stablecoin fiyat istikrarına ihtiyaç duyulacak işlemlerde kullanılacak. Bu kripto ile ABD doları ile sabit bir bağlantı kurulması bekleniyor. Aynı zamanda çok yönlü bir araç olması beklenen RLUSD, pazar konusunda Ripple’i güçlendirirken projenin blockchain sektöründe de kullanıcıya fayda sağlanacağı düşünülüyor.

Stablecoin hakkındaki bu gelişmelerin ise XRP fiyatı üzerinde olumlu bir etki yapması bekleniyor. XRP yanlısı avukat Bill Morgan, stablecoin RLUSD’un işleme başlaması ile XRP fiyatında önemli oranda bir iyileşme olabileceğini düşündüğünü açıkladı.

XRP fiyat analizi: Yeni ortaklıklar ile beklentiler yükseliyor

Ripple 13 Haziran Perşembe günü yaptığı bir açıklamada dijital varlık borsası Archax şirketi ile ortaklığını genişlettiğini açıkladı. Anlaşmaya göre şirketlerin gerçek dünya varlıklarını (RWA) 1 yıl boyunca XRP Ledger’a getirmesi bekleniyor ve bu sürecin ilerleyen yıllarda katlanarak devam edebileceği açıklandı. Bu haber XRP CEO’su tarafından heyecanla karşılandı ve kriptonun gerçek dünyada kullanım alanlarının genişlemesi ile yeni bir döneme girilmeye başlandığını ifade etti.

XRP
XRP 1 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Bu haberle birlikte XRP fiyatı toparlanma belirtileri gösterdi. Bitcoin fiyatı 67 bin dolarda seyrederken piyasadaki genel iyimserlik ile birlikte XRP son 24 saatte yüzde 1’lik bir yükseliş gösterdi. Bu yazının yazıldığı sırada CoinMarketCap’a göre 0,4849 dolardan işlem gören XRP gün içinde 0,4950 görerek yükselme eğilimi gösteriyor. Gün içinde en yüksek ve en düşük seviyeler sırasıyla 0,4975 ile 0,4836 seviyeleri oldu.

Teknik grafiğe bakıldığında Göreceli Güç Endeksi (RSI) 37 seviyesinde hareket ediyor. Altcoinin trend gücünde bir zayıflamayı gösteren endeksin 30 seviyesinin altında aşırı satım bölgesine yaklaştığı görülüyor. XRP,  RSI’nın aşağı yönlü hareket etmesi hâlinde momentum kaybedebilir. Bununla birlikte işlem hacmi yüzde 3,76 artarak yatırımcı güvenini koruduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak XRP yeni gelişmeler ve stablecoin ile büyüyen bir ekosistemle genişlerken fiyat iyileşmesini ve istikrarını da koruyor. Bununla birlikte kripto piyasasında yeni çıkan coinler, yatırımcı arasında heyecan yaratmaya devam ediyor.

Öğrenirken kazandıran token: 99Bitcoins

Ön satış aşamasında olan yeni bir kripto para 99Bitcoins, L2E modeli ile kazanmayı öğreten bir projedir. Kripto paralar ve kripto teknolojileri konusunda genişleyen eğitim ağına sahip olan 99Bitcoins tokenı, kullanıcıların eğitim programlarında ilerlemesi hâlinde token kazanma şansı veriyor.

99Bitcoins’i Ziyaret Edin

BRC-20 standartlarına sahip olan proje, kullanıcı ödülleri ile birlikte interaktif kripto öğrenim araçları ile gelişimi her daim teşvik ediyor. Bu şekilde topluluk gücünü artırmayı hedefleyen ve en iyi altcoinlerden biri olma yolunda ilerleyen 99Bitcoins, kullanıcıların son trendlerden haberdar ederek yeni fırsatlar yaratmaya da imkân veriyor. Ayrıca kripto ticaret sinyalleri ile kâr potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlar. Son olarak her yeni etapta fiyat artışına giden projede token fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 0.00109 dolardan işlem görüyor. Toplam 2,164,898.63 dolarlık birikim topladığını açıklayan 99Bitcoins projesi, hızla büyüyecek token projelerinden biri oluyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin