featured

XRP düşüşündeki sır perdesi aralanıyor: Balinaların sessiz hareketleri fiyatı yeniden hareketlendirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan (Ripple) XRP fiyatı, piyasadaki genel hava sebebiyle yeniden düşüşe geçti. Devam eden parasal sıkılaştırmaya işaret eden önceki ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarının yayınlanması kripto piyasasında bir dalgalanma yarattı.

Fiyat, son 24 saat içinde %2,5 oranında bir düşüş yaşadı 0,58 dolara geriledi. Aynı dönemde piyasa lideri olan Bitcoin %2,7 oranında değer kaybederek 28,328 dolara düşerken, en büyük altcoin olan Ethereum ise 1,777 dolara geriledi.

XRP, piyasa hissiyatına karşı koyamadı

XRP, Ripple’ın SEC karşısında kısmi bir zafer kazanmasının ardından 0,93 dolara kadar yükselmişti. Yatırımcıların kârlarını realize etmesi bir düşüşü tetikledi ve bunun sonucunda %37 oranında bir değer kaybı gerçekleşti.

Son birkaç hafta içinde 1 doların üzerine ralli beklentisi azalırken, ayıların güveni arttı. Böylece gözde altcoin, yükseliş trendini sürdürmek için yeterli gücü toplayamadı.

Ayrıca, satış baskısı günlük grafikteki makro düşüş trendinin altında yoğunlaştı ve 0,6228 dolarda bulunan 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) altına bir başka düşüşle birleşti.

Kayıpların artması ile birlikte XRP fiyatı 0,58 dolara kadar geriledi. Boğaların toparlanma şansı bulması için 100 günlük EMA’nın geri kazanılması gerekiyor. Bununla birlikte, düşüş trendi uzarsa, ayılar 0,5261 dolardaki 200 günlük EMA’yı hedefleyebilir.

XRP

MACD göstergesi kısa vadede bir düşüşe işaret ediyor. XRP’deki short pozisyonlar, özellikle momentum göstergesinin uzun süreli bir düşüşün sinyalini vermesiyle kârlı hale gelme potansiyeline sahiptir.

Gözde altcoin, tüm hareketli ortalamaların altında işlem görüyor. Ayıca MACD’nin bir satış sinyali verdiği dört saatlik grafik de dahil olmak üzere daha kısa zaman dilimlerinin hepsinde düşüş görünümünü koruyor.

Zincir üstü analitik platformu Santiment’in analizine göre, yatırımcılar daha fazla XRP token’ı satın almak için fiyat düşüşünden yararlandıkça balina etkinliği arttı.

Ancak balina aktivitesindeki artışın henüz fiyat üzerinde bir etkisi olmadı. Bununla birlikte, bu birikim sonunda 1 dolara doğru olan yoldaki ivmeyi artırabilir.

Ripple yöneticisi, SEC’in karara itiraz talebine karşı çıktı

Ripple’ın üst düzey yöneticileri, CEO’su Brad Garlinghouse ve icra başkanı Chris Larsen, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Temmuz ayında karara itiraz etme talebine karşı çıkmak için bir önerge sundular.

Kararda Yargıç Analisa Torres, XRP’nin Binance ve Coinbase gibi borsalardaki programatik satışlarının, kurumsal yatırımcılara doğrudan satışın aksine menkul kıymet olmadığını belirledi.

Yargı direktifi, baskın bir hukuki mesele üzerinde durmuyor ve SEC, farklı bakış açıları için önemli bir karar gösteremiyor. Ayrıca iki yönetici, hızlandırılmış bir temyizin devam eden bu hukuki anlaşmazlığın çözümünü hızlandırmayacağını savunuyor.

Konuyla ilgili olarak kripto para avukatı John Deaton, SEC’in “bireysel sanıkları dolandırıcılık olmayan bir durumda yardım ve yataklık etmekle ve dolayısıyla ispat yükünü artırmakla” suçlamasının anlamsız olduğunu söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin