featured

Son dakika: Tether, Bitcoin’de USDT desteğini çekti! Bu 3 ağ tokeninin basımı durdurulacak…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

En ünlü stablecoin sağlayıcılarından biri olan Tether, beklenmedik bir gelişme sonucunda Bitcoin (BTC) blok zincirindeki stablecoin USDT için desteğin kesildiğini duyurdu.

Tether stablecoin varyantlarından geçiş yapıyor

Tether; 17 Ağustos’tan itibaren BTC varyantı, Kusama ve Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol (BCH-SLP) blok zincirlerini barındıran Omni’de USDT tokenlerinin çıkarılmasını veya “basımını” durduracağını belirten bir duyuru yayınladı.

tether

Basımın durdurulmasına rağmen Tether, USDT-Omni, USDT-Kusama ve USDT-BCHSLP için itfa mekanizmasını en az 12 aylık bir süre boyunca sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi. Bu durum, stabilcoin varyantlarına sahip kullanıcıların, belirtilen kanallar aracılığıyla bunları temel varlıkları için kullanmaya devam edebilecekleri anlamına gelir.

Tether’in stratejik geçişi, blok zinciri teknolojisinin ve merkezi olmayan borsaların dönüştürücü potansiyeline olan ateşli bir inançtan kaynaklanmaktadır.

Mevcut koşullar belirli blok zincirleri için desteğin kesilmesi kararına yol açmış olsa da Tether gelecek konusunda iyimserliğini korumaktadır. Kuruluş, koşulların elverişli hale gelmesi durumunda Omni Katmanı aracılığıyla Bitcoin blok zincirinde USDT ihraç etmeyi yeniden değerlendirmeye açık olduğunu söyledi.

Kararın gerekçelendirilmesi

Altcoinin Bitcoin blok zincirindeki USDT desteğini geri çekme kararı, kripto topluluğundaki pek çok kişiyi şaşkına çevirdi. Bu, USDT tokenlerinin artık belirtilen zamana kadar Bitcoin ağında ihraç edilemeyeceği veya kullanılamayacağı anlamına geliyor ki bu da USDT’ye bir ticaret çifti olarak güvenen tüccarlar ve platformlar için önemli etkileri olabilecek bir hareket.

Tether’in resmî açıklamasında, bu kararın gerekçesi olarak Bitcoin üzerine inşa edilen Omni Katmanı için “önemli bir çekiş eksikliği” gösteriliyor. Omni Katmanı aracılığıyla Bitcoin üzerinde USDT kullanımındaki düşüş, alternatif taşıma katmanlarının ortaya çıkması ve Omni ağında popüler tokenlerin bulunmaması gibi birçok faktöre bağlanabilir.

Altcoin, bu geçişin önemini kabul ederken Omni Katmanının oluşum yıllarındaki önemli rolünü de kabul etmektedir. Tether’in 2014’teki operasyonları için açılış taşıma katmanı olarak hizmet veren Omni Katmanı, stablecoin’in erken evriminde hayati bir rol oynadı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin