XRP'nin düşüşünde kritik rol oynayan faktörler ve olası etkileri
XRP'nin düşüşünde kritik rol oynayan faktörler ve olası etkileri

XRP’nin düşüşünde kritik rol oynayan 2 faktör ve olası etkileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – XRP, geçmişte güçlü bir performans sergilemesine rağmen, son zamanlarda değer kaybetmeye başladı. Ancak, bu normal bir durum olabilir. Kısa bir süre önce, XRP’nin yerel yüksek seviyesi olan 0,58 dolar civarında dengesi bozuldu ve son birkaç günde yaklaşık %7 değer kaybetti. Bu durum, XRP’nin mevcut rallisine devam etmek için daha fazla zorlukla karşılaşabileceğini ve potansiyel olarak temel desteğini kaybedebileceğini gösteriyor.

Şu an itibariyle hiçbir kritik olay meydana gelmedi ve altcoin, 21 günlük üstel hareketli ortalamadaki (EMA) konumunu korumaya devam ediyor, bu da varlığın hâlâ yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ancak, XRP’nin performansını olumsuz etkileyebilecek birkaç faktör var.

XRP chart

XRP’nin değer kaybını etkileyebilecek faktörler

Bunlardan ilki, XRP’nin azalan işlem hacmidir. Bu, varlığın fiyat dalgalanmalarına ve artan oynaklığa karşı daha duyarlı hale gelmesine neden olabilir. İşlem hacmi düşük olduğunda, varlık mevcut fiyat seviyelerini korumakta zorlanabilir ve potansiyel olarak daha fazla düşüşe neden olabilir.

Diğer bir faktör ise, hareketli ortalamalar arasındaki farklılaşmadır. Kısa vadeli hareketli ortalamalar, uzun vadeli hareketli ortalamalardan daha hızlı genişleyerek, varlığın fiyat hareketindeki ivmenin azaldığını gösterebilir. Bu durum, yükseliş trendinin hız kaybettiğini ve potansiyel olarak trendin tersine dönebileceğini gösterir.

XRP, 21 günlük EMA veya tarihi bir destek seviyesi gibi önemli bir seviyede güçlü bir destek bulursa, alıcıları adım atmaya ve fiyatı yükseltmeye teşvik edebilir. Ayrıca, önemli direnç seviyelerinin üzerinde bir kırılma veya yükseliş grafik modellerinin oluşması da potansiyel bir fiyat tersine dönüş sinyali verebilir. İşlem hacmindeki bir artış, mevcut düşüşe karşı koymaya yardımcı olabilir ve fiyatların tersine dönmesi için gerekli ivmeyi sağlayabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin