featured

XRP fiyatındaki düşüş yatırımcıların gözünü korkutmaya yetmedi: İşte, takip edilmesi gereken yeni fırsatlar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, önemli bir düşüş trendi ile baş etmeye çalışıyor. Peki, yatırımcılar bu noktadan sonra nasıl bir hamle yapmalı?

Son zamanlarda birçok insan ellerindeki token’ları satmaya başladı ve bu da Bitcoin gibi piyasa devlerinin keskin bir şekilde düşmesine neden oldu. Şu anda altcoin fiyatları bir nevi istikrarlı ancak geçen aya göre gördüğümüz en düşük noktada. Bitcoin’in fiyatı şu anda 27,000 dolar civarında işlem görüyor. Öte yandan XRP yatırımcıları, alım baskısını dip noktasına yaklaştıracak fırsatlar bulmaya çalışıyor. Bu, fiyatının yakında biraz artmasına neden olabilir.

Yatırımcılar endişeli

XRP’nin fiyatı bugün önemli bir düşüş yaşadı. Alıcı güveni de fiyatın 0,5 dolara düşmesinden sonra önemli ölçüde azaldı. Bunun sonucunda fiyatta 0,5 doların üzerinde bir yükseliş öngören ve long pozisyonlar açan yatırımcılar pozisyonlarını kapatmayı tercih etti. Coinglass’tan elde edilen veriler, bugün 1,3 milyon doların üzerinde long pozisyonun tasfiye edildiğini ve böylece acil direnç hattının güçlendiğini gösteriyor.

Fiyattaki düşüş, manipülasyon söylentileri nedeniyle tetiklendi. Bir XRP analisti paylaştığı bir tweet’te, piyasa katılımcılarının yalnızca %0,01’ini temsil eden ve önemli bankacılardan oluşan zenginler tarafından XRP fiyatının manipüle edildiği iddiasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Tarihsel olarak altın gibi varlıkları manipüle etmekle bilinen bu finansal güç merkezlerinin, SEC’e karşı son yasal zaferin düzenleyici netlik sağlamasına rağmen XRP’nin değerini etkilediğini paylaştı.

XRP

Zincir içi analiz yapıldığında, yatırımcılar şaşırtıcı bir şekilde XRP fiyatının yükselişe geçeceğini düşünüyor. Gözde altcoin’in 0,48 dolarda düşmesinin ardından long pozisyonlarda bir artış gerçekleştiği görülüyor. Aslında, alıcıların %52’lik kesimi fiyatın yükselişe geçeceğini düşünüyor.  Bunun tersine, short pozisyonlara sahip olan %48’lik kesim, kritik direnci güçlü bir şekilde savunuyor. Ancak, ivme şu anda alıcıların lehine gibi görünüyor.

Üstelik açık pozisyonların sayısı da son 12 saatte 16 milyon dolarlık bir kazanç kaydederek yükselişe geçti. Bu, XRP fiyatının düşüşten kurtularak kısa vadede yeniden yükselişe geçebileceğini gösteren işaretlerden bir tanesidir.

XRP fiyatı için sırada ne var?

XRP fiyatı yükselen trend çizgisinin altına düşmeye devam etti ve alıcıların güvenini kaybederek 0,5 dolar civarında yeni bir satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Sonuç olarak XRP fiyatı artık aylık destek hattına ulaşarak bir birikim fırsatı yarattı. Fiyat son 24 saat içinde %1,8 oranında bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,4876 dolar civarında işlem görüyor.

Boğalar, 0,48 dolarlık dipteki trendi başarıyla tersine çevirdi ve şimdi fiyatı %23,6 Fib kanalının üzerine çıkarmaya çalışıyor. XRP mevcut momentumunu başarıyla korursa 0,5 dolara doğru bir toparlanma gerçekleştirebilir. Bu noktadan sonra sıradaki hedef 0,556 dolardaki direnç noktası olacaktır. Eğer bu kırılma gerçekleşirse, bu yeni bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret edecek ve potansiyel olarak altcoin’in fiyatını 0,6 doların üzerine çıkaracaktır.

Bununla birlikte, fiyat mevcut rallisini sürdüremezse, satıcılar yakında kontrolü ele alacak ve boğalar kârlarını realize etmeye başlayacaktır. Bu durumda da gözde altcoin’in fiyatı 0,48 dolar ile 0,45 dolar arasında bulunan bölgeye gerileyecektir.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin