featured

XRP fiyatının kritik direnci aşma girişimleri başarısız oluyor: Beklenen kırılma ne zaman gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto pazarındaki son gerileme sırasında XRP fiyatı, 3 Ekim’de 0,55 dolardaki direnç noktasından dördüncü reddedilişini yaşadı. Piyasadaki olumsuzluklar sonucunda gözde altcoin’in fiyatı 5 gün içinde %5,21’lik bir düşüş kaydederek 0,52 dolara geriledi. Günlük grafik analizine göre, bu mütevazı geri çekilme, yükselen üçgen formasyonunun sınırları içerisinde yer alıyor. Bu model, beşinci en büyük kripto para biriminin yakın gelecekteki fiyat hareketini nasıl etkileyecek?

XRP

Grafikteki boğa modeli, 0,55 doların üzerine bir ralli gerçekleşebileceğinin sinyalini veriyor. Ancak bu seviye, alıcılar için zorlayıcı olabilir. Yine de üçgen modeli, XRP fiyatının yükseliş momentumunu yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır.

XRP için gün içi işlem hacmi 619 milyon dolardır. Bu da %13’lük bir kayıp gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Geçtiğimiz iki ay boyunca XRP fiyatı, bu eşiği aşmak için yapılan dört başarısız girişimden de anlaşılacağı üzere 0,55 dolardaki dirençle savaşmaya devam etti. Bu noktada yinelenen ret mumları, satıcıların yoğun savunmacı duruşunu vurguluyor.

Ancak buradaki umut ışığı, daha derin fiyat düşüşlerine karşı bir siper görevi gören, istikrarlı bir şekilde yükselen destek trend çizgisidir. Bu ikili etkileşim, potansiyel bir yükseliş devam formasyonu olan yükselen bir üçgen oluşturdu.

XRP fiyatı üçgenin alt trend çizgisine doğru ilerlerken, alıcılar gizli yükseliş coşkusunu yeniden canlandırabilir. Böylece fiyatı yukarı doğru iterek yeni bir ralli başlatabilirler.

Bu üçgen modelinin etkisi altında, gözde altcoin’in fiyatının 0,55 dolardaki direnç noktasının üzerine çıkma olasılığı daha yüksek. Çünkü bu yaklaşmakta olan bir toparlanma sinyali veriyor. Kırılma sonrası ralli XRP fiyatını %9,5 oranında yükselterek 0,6 dolara yükseltebilir. Bir sonraki önemli direnç ise 0,663 dolarda bulunuyor.

XRP ve BTC fiyatı arasındaki ilişki

Karşılaştırmalı bir analizde, XRP ve Bitcoin fiyatı Ağustos 2023’ün ortasından bu yana büyük ölçüde yatay bir seyir izliyor.

Ancak daha yakından bakıldığında, BTC fiyatının 27,360 civarından kademeli bir toparlanma başlattığı görülüyor. XRP fiyatı ise hâlâ 0,55 dolardaki direnci aşmak için mücadele ediyor ve bu da yatırım kararları konusunda bazı şüpheler yaratıyor.

coingape</p


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin