XRP, CBDC’ler tarafından tehdit altında mı? Ripple CEO’su açıkladı
XRP, CBDC’ler tarafından tehdit altında mı? Ripple CEO’su açıkladı

XRP, CBDC’ler tarafından tehdit altında mı? Ripple CEO’su açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP gibi dijital varlıkların Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC’ler) tarafından tehdit edilmediğini söyledi. Bunun yerine XRP’nin farklı CBDC’ler arasında köprü olacağını belirtti.

Pek çok ülke merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışıyor

Birçok ülke ve merkezi hükûmet, vatandaşları için merkez bankası dijital para birimleri çıkarmaya çalışıyor. Çin, bu yılın sonlarında öncü dijital para birimini piyasaya süreceğini bildirdiği için sürece liderlik ediyor gibi görünüyor.

İngiltere’de bu yılın başlarında, İngiltere Merkez Bankası Chief Cashier’i Sarah John, dünya çapındaki merkez bankalarınındijital para birimleri hakkında konuşmaya başlaması gerektiğini söylemişti. Kendisi bunun “çok önemli” bir ihtiyaç olduğunu ifade etmişti.

Garlinghouse: “XRP ve RippleNet tehdit altında değil.”

Başka bir konuşmada, İngiltere Merkez Bankası yöneticisi Andrew Bailey, CBDC’lerin faydalı olduğunu söylemişti.

Dünyanın çeşitli yerlerinde devam eden tüm bu görüşmeler ve planlar ile Brad Garlighhouse, RippleNet’in XRP dijital varlığını kullanan On-Demand Liquidity hizmetinin zarar görmeyeceği konusunda iyimser.

Amerikalılar dijital dolar fikrine soğuk bakıyor

Ancak Amerikalılar “dijital dolar” fikrinden hoşlanmıyor gibi görünüyor.

Genesis tarafından yapılan bir anket, 400 katılımcıdan sadece %25’inin dijital bir dolar fikrine onay verdiğini gösteriyor. Geri kalanı, her türlü dijital para birimini suç faaliyetleri için bir araç olarak ilişkilendiriyor ve kağıt banknotların yerini alması gerektiğini düşünmüyor.

Bu arada Hindistan’ın yeniden kripto para yasağına hazırlandığı iddia ediliyor. Detaylar burada.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin