Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi
Tether (USDT) piyasa hacmi 30 milyar doları devirdi

Tether stabilcoin baskınlığında kan kaybediyor! Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinmetrics’ten alınan verilere göre, stabilcoin piyasasında lider Tether’in baskınlığı %80’in altına düştü. Bu son yıllarda ilk defa yaşanan bir durum.

Tether’in stabilcoin dünyasındaki hakimiyeti, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerinin doğrudan satın alınmasının yasak olduğu dünyanın bazı bölgelerinde, stabil talebinin hızla artmasından kaynaklanıyor. Çinli vatandaşlar, yatırım amacıyla Bitcoin satın almak için USDT kullandığından Çin bu talepte başı çekiyor.

Stabilcoinlerdeki Tether hakimiyeti geriliyor

Son dönemde Tether hakimiyeti kademeli olarak düştü ve USDT_ETH şimdi USDT_TRX’in ardından liderliği ele geçirdi. Tether USDT’nin şu anda Omni Layer’da yayımlanan ilk USDT olduğu, ERC20 ve TRC20’nin Ethereum ve Tron blok zincirlerinde verilenler olduğu unutulmamalı. Bunlar, Tether diğer blok zincirlerinde USDT çıkarmaya karar verdiğinde geldi.

Hakimiyetteki değişim, ERC20 USDT’ye kıyasla Tether işlem hacminin azalmasının bir sonucu olabilir. CoinDesk, bu yılın mayıs ayında, Tether işlemleri sayısının son 12 aydır istikrarlı bir düşüş gösterdiğini bildirdi. Raporlara göre, Tether’in tedariği de aylardır sürekli bir düşüş yaşıyor.

Omni, Ethereum’da piyasaya sürülmeden önce üç yıl boyunca USDT’nin tek destekçisiydi. Ethereum tabanlı USDT arzının Omni’yi geçmesi iki yıl sürdü. Bu ayın başlarında 1 milyar USDT token Tron’dan Ethereum’a taşındı. Bu, Ethereum blok zincirindeki arzı daha da artıran Tron ve EThereum arasındaki birkaç zincir değişiminden sadece biri.

Bu arada 26 Eylül Ethereum ve Algorand analizi için buraya tıklayabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin