xrp

XRP analizi: XRP temmuz ayında güçlü bir alım sinyali mi veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP’nin fiyatı haziran ayındaki 0,56 dolarlık bir önceki seviyesinden düşerek ve psikolojik açıdan önemli olan 0,50 dolarlık destek seviyesini aşarak düşüş eğilimine girdi. Kripto yatırımcıları temmuz ayına yaklaşırken bu tokenı satın almanın akıllıca bir karar olup olmayacağı konusunda kafa yoruyor.

Şu anda XRP, son 24 saat içinde yüzde 2,03’lük bir düşüş ve hafta içinde yüzde 4,56’lık ek bir düşüşle 0,4726 dolardan işlem görüyor ve piyasa değeri 24,6 milyar dolara ulaştı.

xrp

İlginç bir şekilde, Santiment’ten alınan son veriler geçtiğimiz hafta XRP için zincir içi faaliyetlerde bir artış olduğunu ortaya koyuyor. İşlem hacmindeki bu tür artışlar tarihsel olarak bu altcoin için yaklaşan bir fiyat rallisinin göstergeleri olarak hizmet etmiştir. Dikkat çekici bir şekilde bu model son zamanlarda üç ayrı durumda gözlemlendi ve yakın gelecekte XRP fiyatında bir rallinin ortaya çıkma potansiyeline daha fazla güvenilirlik kazandırdı.

“XRP, hafif tüccar kapitülasyonu nedeniyle hafif bir yükseliş işareti gösteriyor. Tarihsel olarak, kâra kıyasla zararda daha büyük bir oranda hareket eden coinlerin değer kazanma olasılığı daha yüksektir.”

XRP güçlü bir satış bölgesinde

Başka bir yerde önde gelen kripto uzmanı Michaël van de Poppe, XRP’nin 0,4850 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkmasına odaklanan görüşler sundu. Analist, bu seviyenin aşılmasının potansiyel uzun pozisyonları tetikleyebileceğini ve yükseliş dalgasının önünü açabileceğini öne sürdü.

Bu arada, finans ve kripto analiz platformu TradingView’deki 1 günlük teknik analiz (TA) göstergeleri bu varlık üzerinde düşüş eğilimi gösteriyor ve özetlerinde 14’te bir ‘satış’ öneriyor; bu, 2’de ‘satış’ bölgesinde duran osilatörlerin ve 12’de ‘güçlü bir satış’ gösteren hareketli ortalamaların (MA) sonucudur.

Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden hukuki anlaşmazlığının ortasında, altcoin yükseliş ve düşüş eğilimleri arasında sürekli bir mücadele içinde. Davanın sonucu, XRP’nin gelecekteki yörüngesine ışık tutabilecek potansiyel bir çözümü merakla bekleyen yatırımcılar ve piyasa katılımcıları için önemli sonuçlar doğuruyor.

Netlik olmaması durumunda bu altcoin fiyatının daha geniş piyasa eğilimlerinin ve Ripple v. SEC davasını çevreleyen gelişmelerin etkisine tabi kalması bekleniyor. Özellikle mayıs ayının sonunda Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın SEC’e karşı uzun süredir devam eden yasal savaşının haftalar içinde sona ermesini beklediğini söyledi.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin