xrp

XRP analizi: LBRY&SEC davası endişeleri büyütürken XRP boğaları yeni bir ralli hedefliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyatı, boğaların bir çıkış yapıp yapmayacağını ya da bir satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini belirleyebilecek hassas bir çizgide bekliyor. İşlem hacmi 544 dolar olan 25 milyar dolarlık piyasa değerine sahip altıncı en büyük kripto olan XRP, yüzde 0,1 artışla 0,4759 dolara yükseldi.

Bitcoin ve Ethereum gibi emsalleri, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklandığı gün sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,3 artış gösterdi. Federal Rezerv, enflasyon seviyesini ölçmek ve para politikasını buna göre ayarlamak için TÜFE ve diğer ekonomik göstergelere bağlıdır.

TÜFE beklenen yüzde 3 aralığına düşerse BTC, ETH, XRP ve hisse senetleri gibi risk varlıkları, yatırımcıların risk iştahı arttıkça duraklayan rallilere devam etmek için nihayet yeterli ivmeyi kazanabilir. Özellikle LBRY’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı davayı kaybetmesinin ardından XRP fiyatı için durum biraz daha endişe verici olabilir.

XRP fiyat kırılması yaklaşıyor mu?

XRP, kısa vadede 0,55 dolar civarında yüksekleri hedefleyen bir yükseliş kırılmasının eşiğinde. Günlük grafikte bir boğa bayrağı formasyonunun varlığı, kısa vadeli engelin üzerinde 0,48 dolarlık küçük bir itme ile XRP fiyatının yükselişi doğrulayabileceği anlamına geliyor.

XRP

100 günlük Üstel Hareketli, 0,4730 dolar seviyesinde destek sağlayarak XRP’nin mevcut konumunu koruyor. Yukarı yönde, bayrağın 0,48 dolarlık direncinin zayıflaması, fiyatı 0,50 doların üzerine çıkaracak ve böylece 0,55 dolarlık hedefi ulaşılabilir hâle getirecektir.

XRP’deki yükseliş görünümünü güçlendiren Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesinden yakında teyit edilecek olan satın alma sinyalidir. Yatırımcılar, alım emirlerini tetiklemeden önce MACD’nin yükseliş eğilimi gösterdiğini teyit etmek isteyebilir.

LBRY’nin SEC’e karşı davayı kaybetmesi XRP için işleri nasıl zora sokabilir?

ABD Bölge Yargıcı Paul J Barbadoro tarafından verilen bir kararda, bir kripto para birimi şirketi olan LBRY’nin Menkul Kıymetler Yasasını göz ardı ettiği tespit edildi. Kripto para meraklıları, LBRY davasının emsal teşkil etmek yerine Ripple için durumu daha da karmaşık hâle getirebileceğinden korkuyor.

Yargıç Barbadoro, LBRY’nin 111.614 bin dolarlık sivil cezaya ek olarak artık kayıtsız token menkul kıymetleri sunmayacağına veya satışına katılmayacağına karar verdi. Hogan & Hogan’ın ortaklarından Jeremy Hogan’a göre Ripple davasında da benzer bir sonuç görmek mümkün.

Hogan bir Twitter gönderisi aracılığıyla “SEC v. LBRY davasında nihai karar çıktı.” dedi. “Yargıç ikincil satışlar hakkında karar vermedi. Daha fazla ihlali yasakladı ve bir ceza verdi.”

Hogan, böyle bir sonuç mümkün olsa da “Mahkemenin Adil Bildirim Savunması konusunda bir duruşma yapmak için yeterli olmadığını tespit etmesi gerektiğini” savunuyor. Bunun da ötesinde “Mahkeme’nin ihtiyati tedbir kararı verebilmesi için geçmişte ve şu anda yapılan XRP satışlarının yatırım sözleşmeleri olduğunu tespit etmesi gerekecektir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin